Οι Μιλγουόκι Μπακς πρiν έξι χρόνια που έκανε την εμφάνιση του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ, ήταν ίσως η χειρότερη ομάδα της λίγκας. Πλέον τα “ελάφια” βρίσκονται στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας και μοιάζουν ικανά ακόμα και για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Δεν θέλουμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη, όμως η φετινή βερσιόν των “ελαφιών” έχει τα πάντα. Έναν all around ηγέτη, υπαρχηγούς στα πρόσωπα των Κρις Μίντλετον και Έρικ Μπλέντσοου και πολλούς ρολίστες πολυτελείας (Τζωρτζ Χιλ είσαι αρρώστια).

Παρακολουθήσαμε όλη τη σειρά των Μπακς με τους Σέλτικς (το ξενύχτι ήταν ανελέητο) και βγάλαμε ένα συμπέρασμα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι σαν τους άλλους superstars του ΝΒΑ. Στα 24 του χρόνια έχει την ψυχραιμία και την ωριμότητα να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα και να μην κάνει κατάχρηση στα σουτ, σαν άλλος Κάιρι Ίρβινγκ (τραγικός στη σειρά και πολύ εγωιστής). Μην ξεχνάμε κάτι. Ο Έλληνας πόιντ φόργουορντ είναι ακόμα νεαρός και κανείς δεν θα τον κατηγορούσε αν έπαιρνε σε κάθε αναμέτηση 30 σουτ. Ο Αντετοκούνμπο όμως είναι ένας ηγέτης, που εμπιστεύεται τους συμπαίκτες του κι αυτοί τον βγάζουν ασπροπρόσωπο καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Μάικ Μπουλντενχόλζερ ξέρει πως χέρια του έχει έναν “θησαυρό” και φροντίζει να τον κρατάει προσηλωμένο σ’άμυνα κι επίθεση και να του δίνει τη μπαγκέτα της δημιουργίας και της εκτέλεσης, όταν αυτό το κρίνει σκόπιμο. Όποιος δεν παρακολουθησε το Game 5 ο Giannis έπαιξε σαν playmaker για πολύ ώρα και πιστέψτε μας δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους πρωτοκλασάτους γκαρντ του ΝΒΑ.

Το “mindset” του ηγέτη των Μπακς αντικατοπτρίζει πλήρως όλο τον οργανισμό. Το γεγονός πως ο ίδιο περιμένει με ανυπομονησία τον επόμενο αντίπαλό στα playoff, δείχνει πως στο Μιλγουόκι θέλουν το πρωτάθλημα. Στην Αμερική δεν τους πιστεύει κανείς. Δεν πειράζει εμείς που τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε, καταθέτουμε το εξής:  Το βάθος των “ελαφιών” είναι τέτοιο που ίσως δεν ματσάρεται από καμία ομάδα της λίγκας. Αυτό κρατείστε το!

ΥΓ. Όλοι κράζουμε τον συμπαθέστατο Μπρουκ Λόπεζ, που στην κυριολεξία τα έχει σπάσει από το τρίποντο. Ο Αμερικανός σέντερ όμως είναι εξαιρετικός στην άμυνα. Μακάρι οι ψηλοί στην Ευρώπη, να χαμήλωναν όσο αυτός, όταν αναγκάζεται να μαρκάρει τους γοργοπόδαρους γκαρντ του ΝΒΑ.

ΥΓ2. Μην περιμένετε να γράψω τίποτα για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό μπάσκετ. Μιλάμε για ενέργειες τουλάχιστον χαζές, για να μην χρησιμοποιήσω τίποτα χειρότερο. Παιδιά δεν πειράζει ας ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα εδώ και τώρα. Να ξεκουραστούν και οι διεθνείς παίκτες. Έχουμε Παγκόσμιο Κύπελλο σε κάτι λιγότερο από πέντε μήνες.

ΥΓ3. Ο Αντετοκούνμπο θα ψηφιστεί σίγουρα MVP του φετινού ΝΒΑ, ενώ οι Καλάθης και Σλούκας μπήκαν στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague. Ευτυχώς τέτοιοι τύποι, κρατούν τ’αγαπημένο μας άθλημα, ψηλά…