Να με συγχωρείτε, αλλά όταν δεν μπορείς να καθαρίσεις ένα παιχνίδι, όπου στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγείσαι με 13 πόντους, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Η Βιλερμπάν κέρδισε και τον Παναθηναϊκό με 79-78, κάνοντας το δύο στα δύο κόντρα στις ελληνικές ομάδες. Μπράβο στον Μίτροβιτς και τους παίκτες του, που πίστεψαν στην ανατροπή και τελικά πήραν τη νίκη.

Δεν θα ξεκινήσω το κείμενο από την τελευταία τραγική επίθεση του Παναθηναϊκού. Τις βολές τις παρατήρησε κανείς; 14/27 ήτοι 51,9%. Χρειάζεται να πω κάτι άλλο; Για τακτικές, για υποτίμηση αντιπάλου (κοιμήθηκαν προπονητής και παίκτες), θα πούμε λίγο πράγματα. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες και να χάνουν τόσες βολές. Ας βαράνε 100 βολές στην προπόνηση. Αυτή η αδυναμία εντοπίζεται εδώ και τρία χρόνια κι αποτελεί “αχίλλειο πτέρνα” του τριφυλλιού σε κλειστά ματς.

Για το παιχνίδι τα είπε όλα ο Πεδουλάκης. Για 30 λεπτά ο ΠΑΟ δεν ήταν φοβερός, όμως έκανε τ’απαραίτητα. Χαμηλός ρυθμός, διάβασμα στην επίθεση και ο Καλάθης να κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Τα προβλήματα στα ριμπάουντ συνεχίζουν να υφίστανται κι επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει μ’αυτή την αδυναμία. Προσέξτε αναφέρομαι μέχρι τώρα σε πράγματα που δεν χρειάζονται ταλέντο, απλά σκληράδα και συγκέντρωση. Ωραία τα τρίποντα του Φριντέτ, τα alley oop του Παπαγιάννη, όμως ας υπηρετούν άπαντες τα βασικά του μπάσκετ, για να μην χάνονται τζάμπα ματς.

Η ήττα θα πονέσει σε τεράστιο βαθμό τους πράσινους, όμως ταυτόχρονο θ’αποτελέσει κι ένα πολύ καλό μάθημα για το προπονητικό σταφ και τους αθλητές. Η Euroleague είναι μαραθώνιος όχι σπριντ, αν και το σημερινό αποτέλεσμα θα κυνηγάει για πολύ καιρό την ελληνική ομάδα, που θέλει να προκριθεί στο top 8 της Euroleague…

ΥΓ. Ο Ντεσόν Τόμας κάνει καταπληκτικά παιχνίδια κι είναι κρίμα που οι 22 πόντοι του δεν έπιασαν τόσο. Ο Αμερικανός κρατάει μόνος τη θέση τέσσερα, όμως σίγουρα θα χρειαστεί βοήθεια.

ΥΓ2. Ο Τονιέ Τζεκίρι φαίνεται πως ήρθε στη Euroleague, για να μείνει. Πολύ καλός ψηλός, σύγχρονος, μπράβο στον Μίτροβιτς, που τον ανακάλυψε. Τώρα οι ομάδες μας κλασικά, έριξαν τα δίχτυα τους αλλού.

ΥΓ3. Το τριφύλλι χρειάζεται έναν rim protector κι όσο αφήνει την κατάσταση στο πέντε να μένει αναλλοίωτη, τόσο θα χάνει παιχνίδια μέσα από τα χέρια του.

ΥΓ4. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι κάκιστος στο ξεκίνημα της σεζόν. Η ομάδα τον χρειάζεται, αφού Μπράουν και Τζόνσον, ακόμα μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου.