Το περασμένο Σάββατο βρέθηκα ως είθισται για λόγους ρεπορτάζ στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Στη συνέντευξη τύπου, ρώτησα τον προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος Αργύρη Πεδουλάκη, για την μαύρη “κοιλίδα” των ριμπάουντ. Ο έμπειρος τεχνικός μου απάντησε, ότι αυτή η δεδηλωμένη αδυναμία, είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την κάπως χαλαρή απάντηση του κόουτς. Σε πέντε παιχνίδια στη Euroleague, ο Παναθηναϊκός δίνει μέσο όρο 13 δεύτερες επιθέσεις στους αντιπάλους του. Με τη Χίμκι που είναι σούπερ αθλητική ομάδα, αυτό το στοιχείο δεν πλήγωσε απλά, αλλά σκότωσε την ελληνική ομάδα. 45 ριμπάουντ οι Ρώσοι με 14 εξ’ αυτών να είναι επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός με το ζόρι πήρε 23. Δείτε τη διαφορά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Επιπλέον η αμυντική λειτουργία, δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο εκνευριστικά απούσα από τη Μόσχα. Η ομάδα του Κουρτινάιτις γνωρίζουμε όλοι πως αν έχει κάτι θετικό επάνω της είναι ο Σβεντ και οι “snipers” από την περιφέρεια Μπέρτανς και Τίμα. Ε οι τρεις τους μαζί με τον Γερέμπκο έκαναν όλη τη ζημιά, πετυχαίνοντας 70 πόντους. Μα είναι ποτέ δυνατόν; Υποτίθεται πως τα μετόπισθεν είναι το φόρτε του προπονητικού σταφ, όμως μέχρι τώρα αυτό δεν το έχουμε δει στο παρκέ. 103 πόντοι δεν χωνεύονται εύκολα…

Θεωρώ πως όσο δεν υπάρχει ένας σταθερός κορμός 8-9 παικτών, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπερδεύεται στο παιχνίδι του και δεν θα είναι αποδοτικός. Για να μην τα βέπω όλα μαύρα, σίγουρα το να σκοράρεις εκτός έδρας 86 πόντους είναι θετικό, όμως αν αυτοί δεν σου φτάνουν για να πάρεις διπλό, τότε κάτι κάνεις λάθος. Δεν είμαι εδώ για να πω τι πρέπει ν’αλλάξει, όμως τα οφθαλμοφανή σφάλματα, πρέπει να γραφτούν.

Η Euroleague είναι αμείλικτη, θα σε τιμωρήσει, όμως η ζωή συνεχιζεται. Σε δυο μέρες από τώρα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την Αναντολού Εφές και μόνο με νίκη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τρένο τη οχτάδας. Δεύτερη απώλεια στο ΟΑΚΑ δεν χωράει, αφού η συνέχεια θα γίνει βουνό. Αν κάτι πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟ από αυτό το ματς είναι η συγκέντρωση επιθετικά για 25-28 λεπτά περίπου. Τ’αρνητικά τα αναλύσαμε πιο πάνω.

ΥΓ. Οι ελληνικές ομάδες, όσο είνα σοφτ θα δέχονται πολλούς πόντους. Έχουν ξεχάσει με ποιο τρόπο κατέκτησαν τα ευρωπαϊκά.

ΥΓ2. DNP ο Παπαγιάννης. Καμπανάκι από τον Πεδουλάκη, που προσπαθεί να ξυπνήσει τον θηριώδη σέντερ…

ΥΓ3. Κύριε Φριντέτ είστε μέγας σουτέρ, όμως όσο δέχεστε περισσότερους πόντους, απ’όσους σκοράρετε, θα είστε ζημιογόνος για το τριφύλλι.

ΥΓ4. Για τις βολές μην γράψουμε πάλι, έχει καταντησει κουραστικό…