Νομίζω πως ο τίτλος είναι ολίγον τι ρητορικός. Όσοι διαβάζετε αυτή εδώ τη στήλη, θα έχετε καταλάβει, πως δεν ενθουσιάζομαι σε καμία περίπτωση στις νίκες, αλλά δεν φέρνω και την καταστροφή στις αποτυχίες. Ναι θεωρητικά ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στη φετινή Euroleague με το διπλό επί της Βαλένθια (91-93), όμως αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό νέο της ημέρας.

Αυτό που με κάνει αισιόδοξο, είναι πως η νίκη ήρθε χάρη στα ελληνόπουλα του συλλόγου. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στους γηγενείς παίκτες, γιατί σου εξασφαλίζουν το παρόν, αλλά και το μέλλον της ομάδας. Πρίντεζης και Σπανούλης μίλησαν σε κρίσιμες φάσεις (ειδικότερα ο “Πριντ” ήταν μαγικός στο λόου ποστ), όμως θέλω να σταθώ στον σταθερό Παπανικολάου και τις εμφανίσεις-δηλώσεις τον Κόνιαρη και Βεζένκοφ. Για να μην παρεξηγηθώ ο φόργουορντ των Πειραιωτών είναι Βούλγαρος, όμως στην Ελλάδα μεγάλωσε, εδώ έμαθε μπάσκετ κι άπαντες τον περιμένουν για το ξεπέταγμά του. Τα 34 λεπτά του στο παρκέ αποδεικνύουν πως ο Κεμζούρα ίσως και να τον αδικούσε τόσο καιρό, όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έκανε φοβερή δουλειά στην άμυνα, πάλεψε, τα εδωσε όλα κι απέδειξε πως στον νέο Ολυμπιακό θα εχει βασική θέση.

Ο Αντώνης Κόνιαρης επιτέλους αποφάσισε να δείξει και τις επιθετικές του ικανότητες και τα δυο τρίποντα, που έσταξε σίγουρα θα τον ξεμπουκώσουν στις μελλοντικές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. Έχει πολλά προσόντα, διαθέτει οξυδέρκρεια και με δουλειά θα γίνει ο βασικός άσος και του Ολυμπιακού κι ίσως και της εθνικής ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Ο “Παπ” εδώ κι ένα μήνα είναι καταπληκτικός και φαίνεται πως αρχίζει και καταλαβαίνει πως πρέπει να φέρεται σαν να είναι ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού. Πήρε πολλές μπάλες, δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση, ενώ στο τέλος ήταν συγκλονιστικός στα μετόπισθεν. Στα 30 του χρόνια μοιάζει ικανός για το δικό limit up.

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς κάνετε όνειρα playoff, όμως για μένα το σημαντικότερο είναι ο ερχομός του Γιώργου Μπαρτζώκα και η κανονικότητα, στην οποία θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός. Φέτος πρέπει να σπείρει ο σύλλογος, για να θερίσει του χρόνου. Έγιναν χοντρά λάθη, όμως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δείχνουν διατεθειμένοι να ρεφάρουν και να ξανακάνουν την ομάδα τους, μία από τις κορυφαίες της Ευρώπης. Το έργο τους δεν είναι εύκολο, όμως υπάρχει διάθεση. Τα οικονομικά του συλλόγου πάνε από το καλό στο καλύτερο και να ξέρετε η ομάδα του Πειραιά επιστρέφει, καθβως βρήκε το φως σ’ένα θεοσκότινο τούνελ…

ΥΓ. Ο “Μίλου” είναι δεμένος με τον Ολυμπιακό. Έπαιξε τραυματίας κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνει. Ο Σέρβος θέλει να μείνει στον σύλλογο και το ίδιο επιθυμεί και ο Μπαρτζώκας.

ΥΓ2. Αυτή η φωτογραφία με τον Σπανούλη είναι όλα τα λεφτά και δείχνει πόσο μεγάλος ηγέτης είναι…

ΥΓ3. Όσοι τυχόν να με κοροιδεύατε με το διπλό στο στοίχημα που έδωσα, νομιζω πήρατε απαντήσεις!!!