Ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη συντριβή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-97 και το γεγονός της ήττας αυτής, καθεαυτής δεν πρέπει ν’αποπροσανατολίζει κανέναν. Ο πρωταθλητής Ελλάδος νοσεί εδώ και καιρό απλά σήμερα το βράδυ, επιβεβαιώθηκε πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ευθύνες για το φετινό οικοδόμημα, το οποίο στέτεκαι πάνω σε σαθρά θεμέλια. Δεν γίνεται να πάντα οι προπονητές είτε αυτός λέγεται Αργύρης Πεδουλάκης, είτε Ρικ Πιτίνο. Προσέξτε οι δύο προαναφερθέντες σαφώς κι έχουν μερίδιο ευθύνης, όμως σε κάθε επιτυχία κι αποτυχία ο καπετάνιος έχει το μαχαίρι και το καρπούζι. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός γνώρισε τη βαρύτερη ήττα του όλων των εποχών στη Euroleague, επί προεδρίας Δημήτρη Γιαννακοπουλου, κάτι σημαίνει αυτό.

Δεν αντιλέγω πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ είναι παθολογικός με την ομάδα του, όμως τα πάθη πολλές φορές σε οδηγούν σε βήματα λανθασμένα κι επιπόλαια. Η διοίκηση είναι βέβαιο πως προσπαθεί να κάνει το καλύτερο-δυνατό, όμως φέτος απέτυχε. Μην βλέπει κανείς τα μαθηματικά και πως ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες να περάσει στην οχτάδα της Euroleague. Η εικόνα του τριφυλλιού είναι αποκαρδιωτική, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνητρο από παίκτες και προπονητή.

Είναι δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο, ίσως πιο δύσκολη από το 2012. Η σεζόν ξεκίνησε με “Jimmermania” και το αμερικανικό μοντέλο, δεν έπιασε. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς. Ο Παναθηναϊκός ακόμα κι αν βρεθεί στα playoff, θα είναι δώρο-άδωρο. Αγωνιστικά η φετινή βερσιόν είναι κακοφτιαγμένη και μόνο 6-7 παίκτες είναι επιπέδου Euroleague.

Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι πως απέτυχες. Μάλιστα είναι το πρώτο βήμα, ώστε την επόμενη φορά, να σκεφτείς πιο διεξοδικά τις κινήσεις σου και να παρουσιαστείς βελτιωμένος.. Ξέρω πως οι περισσότεροι θα πουν: Μα ο Παναθηναϊκός θα μείνει για όγδοη φορά εκτός Final Four. Εγώ απλά θα κλείσω γράφοντας, πως το τριφύλλι δεν έχει τη δυναμική του παρελθόντος, ούτε το πορτοφόλι. Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων, πάρτε το χαμπάρι. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, όμως πλέον άπαντες οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους…

ΥΓ. Το ροτέισον του Παναθηναϊκού είναι πραγματικά περίεργο. Σήμερα ο Βουγιούκας αγωνίστηκε 17:30, ενώ στο ΣΕΦ έμεινε στον πάγκο. Τροφή για σκέψη απλά!