Κανένα δάκρυ για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε από την πρωτοπόρο Αναντολού Εφές με 91-79, όμως το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα προχωράει κανονικά και φαίνεται πως η ομάδα βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Σίγουρα όλα δεν είναι αγγελικά-πλασμένα στην ομάδα του Πειραιά, όμως το γεγονός πως δεν παράτησε το παιχνίδι, όμως η διαφορά πήγε στο μείον 19, είναι παράσημο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σίγουρα προβληματίζεται για τα πολλά λάθη των παικτών του (19), όμως δεν γίνεται να μην είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη νοοτροπία refuse to lose. Πριν έρθει ο Έλληνας τεχνικός, αυτή η αναμέτρηση μπορεί και να είχε λήξει με +25 πόντους, όμως οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν, έχοντας να διαχειριστούν και την τρανταχτή απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν, γι’αυτό και δεν τον αναφέρω.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εκρηκτικά την αναμέτρηση, όμως ο γρήγορος ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου, είναι ξεκάθαρο πως δεν τον βόλευε. Η είσοδος των Μπόλντουιν και Βεζένκοφ στο τέλος της τρίτης περιόδου, άλλαξαν εντελώς το “ρου” της αναμέτρησης και φάνηκε πως οι επιλογές του coach “B” είναι αρκετές. Είναι προνόμιο για έναν προπονητή να στηρίζεται σε πολλούς παίκτες, αφού έτσι γίνεται πιο απρόβλεπτος για τους αντιπάλους του. Η Εφές στηρίχτηκε από την μεριά της στον φετινό ΜVP της Euroleague Λάρκιν, για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην τέταρτη περίοδο. Χωρίς τον Αμερικανό οι πρωταθλητές Τουρκίας βραχυκύκλωσαν στην τέταρτη περίοδο, όμως το βάθος τους είναι τέτοιο, που έχουν το προνόμιο να τον ξεκουράζουν και να τον χρησιμοποιούν, όταν το κρίνουν απαραίτητο.

Δεν αξίζουν δάκρυα για την ήττα των ερυθρολεύκων, που με την προσθήκη του Μιλουτίνοφ θ’αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη οντότητα κάτω από το καλάθι. Ο στόχος των playoff παραμένει δύσβατος, όμως όχι ανέφικτος. Αυτή την περίοδο το μομέντουμ έχει ερυθρόλευκη απόχρωση κι αυτό λέει πάρα πολλά, τώρα που έχουν μείνει μόλις εφτά παιχνίδια για την ολοκλήρωση της regular season.

ΥΓ. Μπράβο στον Οκτάβιους Έλις, που πήρε προαγωγή από το Eurocup στη Euroleague και τα πηγαίνει περίφημα. Ο καλός παίκτης, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής…

ΥΓ2. Εξαιρετικός για ένα ημίχρονο ο Ντουάιτ Μπάικς. Γνωρίζει τα βασικά του αθλήματος κι αποτελεί παίκτη-οικονομίας…