Ο Ολυμπιακός μάλλον παρακολουθούσε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού χθες. Δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο να είναι καλός στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο εικοσάλεπτο να είναι τόσο χαλαρός. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για έναν σύλλογο να δέχεται σε κάθε ματς 30αρα και βάλε από έναν παίκτη. Τη μία θα είναι ο Ράις, την άλλη ο Σβεντ και σήμερα το βράδυ ο Μπράουν.

Δεν θα μιλήσω για άδικη ήττα. Στο μπάσκετ ότι αξίζεις, παίρνεις. Με 20 λεπτά κανείς δεν κέρδισε στη Euroleague. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός επιθετικά με τους Πολ και Πρίντεζη να κάνουν παπάδες, ενώ ο Μιλουτίνοφ με double-double την έκανε τη δουλειά του. Οι υπόλοιποι παικτες τι έκαναν; Ο Τσέρι δεν μπορεί να μαρκάρει γκαρντ που είναι ψηλότερο και πιο αθλητικό από τον ίδιο. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που ο Κεμζούρα έκανε το ίδιο λάθος με τον Αμερικανό. Η εμφάνιση του Σβεντ έπρεπε να τον ταρακουνήσει, όμως δυστυχώς δεν έμαθε. Ο κοντορεβυθούλης άσος μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ και σίγουρα δεν ανήκει στο επίπεδο της Euroleague.

Επιπλέον οι Πειραιώτες δεν έχουν απογαλακτιστεί από τον Σπανούλη σε καμία περίπτωση. Δεν κατηγορώ τον μελλοντικό κορυφαίο σκόρερ της Euroleague, καθώς στα 38 του χρόνια αδυνατεί να κάνει συνεχόμενα καλά παιχνίδια. Απλά έτσι όπως στηθεί ο φετινός Ολυμπιακός δεν αντέχει να έχει τον αρχηγό του σε μέτριες βραδιές.

Αυτή ή ήττα πονάει διπλά το σύνολο του Κεμζούρα, αφού το 6-9 τον απομακρύνει από την οχτάδα της Euroleague, μία βδομάδα πριν το ραντεβού με την παντοδύναμη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι θα είναι ανταγωνιστικοί στη διοργάνωση, όμως η ωμή πραγματικότητα δεν λέει ψέμματα. Ο στόχος των playoff ίσως και να χάθηκε από το Δεκέμβριο. Ίσως να μοιάζει υπερβολικό αυτό που γράφω, όμως αυτή την αίσθηση έχω και την καταθέτω, χωρίς φόβο. Μακάρι να διαψευστώ…

ΥΓ. Ο Γιώργος Πρίντεζης διανύει περίοδο φόρμας. Πόσο κρίμα είναι που η διοίκηση δεν τον πλαισίωσε με καλύτερους ξένους (τα ίδια ισχύουν και για τον Σπανουλη).

ΥΓ2. Ο Κόνιαρης για ποιο λόγο έπαιξε τόσο λίγο; Υπάρχει εξήγηση; Γιατί να είναι μέσα ένας ξένος με φανερή έλλειψη ταλέντου; Αδιανόητη επιλογή…

ΥΓ3. Ο Λορένζο Μπράουν είναι αθλητής από το πάνω ράφι. Να φανταστώ οι ελληνικές ομάδες δεν τον έψαξαν και πάρα πολύ.

ΥΓ4. Ο Τζέιμς Γκιστ αποδεικνύει με τις εμφανίσεις του, πως η φυγή του από τον Παναθηναϊκό ήταν λάθος.