Ο Πιερ Τζάκσον είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Βόβορα για να μπει στα παπούτσια του Νικ Καλάθη και φυσικά το φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ. Μ’αυτή τη μεταγραφή ολοκληρώθηκε το πράσινο ρόστερ για τη σεζόν 2020/2021 και η αλήθεια είναι πως η λέξη στοίχημα ταιριάζει γάντι για το τριφύλλι.

Δεν θα κάτσω ν’αναλωθώ για το μπάτζετ, ούτε θ’αναλύσω αν αυτές οι επιλογές είναι ορθές ή λανθασμένες. Το έμψυχο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδος είναι γεμάτο από άγνωστους “Χ” και η πράσινη εξίσωση θα έχει πολλά αποτελέσματα τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Για παράδειγμα ο Νεμάνια Νέντοβιτς αν αγωνιστεί στο 80% των αναμετρήσεων της Euroleague, τότε είναι βέβαιο πως η μεταγραφή θα είναι επιτυχημένη. Θ’αντέξει ο γυάλινος Σέρβος στους εξαντλητικούς ρυθμούς της διοργάνωσης; Μέγα στοίχημα ο προικισμένος άσος.

Ο Μάρκους Φόστερ (serial killer σε BCL και Winner League) καλείται να κάνει upgrade στην καριέρα του και σίγουρα η μετάβαση θα είναι χρονοβόρα κι επίπονη. Τα ίδια ισχύουν και για τον Ζακ Όγκαστ, ο οποίος στα 27 του επιθυμεί να μπει στο γκρουπ των ποιοτικών ψηλών της Ευρώπης. Σε γενικές γραμμές η πράσινη front line θα κολυμπήσει βαθιά νερά κι άπαντες ελπίζουν να μην βουλιάξει. Προοπτικές υπάρχουν, όμως η τακτική χρειάζεται δουλειά και προπόνηση, για να επιβιώσουν οι σέντερ του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, ο σύλλογος θα περπατήσει σε δύσβατα μονοπάτια και άπαντες πρέπει να έχουν γερό στομάχι. Αναμένεται να υπάρξουν τεράστιες μεταπτώσεις στην απόδοση των πρασίνων και σίγουρα η αποθέωση από την ισοπέδωση, απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Οι Έλληνες θα είναι το άρμα μάχης του Γιώργου Βόβορα, του οποίου έγινε πράξη η επιθυμία του, ν’αποκτηθούν αθλητές διψασμένοι κι έτοιμοι να τα βάλουν με όλους και με όλα. Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος είναι η επιτομή της φιλοσοφίας του Έλληνα κόουτς και μην σας κάνει εντύπωση, αν ο Κουβανός πόιντ φόργουορντ εξελιχθεί σ’έναν από τους ηγέτες του πράσινου οργανισμού.

Για τον Πιερ Τζάκσον δεν επιθυμώ να γράψω πολλά πράγματα. Μιλάμε για έναν σκόρερ ολκής, που στα 28 του χρόνια τον καλούν να μπει στην elite των κοντών της Euroleague. Θα τα καταφέρει; Ουδείς δεν γνωρίζει. Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως έρχεται στην Αθήνα με περίσσια όρεξη ν’αποδείξει πως ήρθε στη Euroleague για να μείνει.

Ο Παναθηναϊκός στα χαρτιά θα είναι συμπαγής στα μετόπισθεν κι αξιόπιστος επιθετικά. Μ’άλλα λόγια αναμένω να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στο φετινό ρόστερ, παρά στο περσινό, αλλά ξαναγράφω όλα αυτά είναι θεωρητικά. Η πραγαμτικότητα του παρκέ και των αγώνων, θα μας μάθουν πόσο ψηλά μπορεί να σκαρφαλώσει ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βόβορα.

ΥΓ. Το επίπεδο της Euroleague έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη και σίγουρα η παρουσία του Παναθηναϊκού στα playoff, θα συνιστά μίνι-υπέρβαση…