Όσοι παρακολουθούν τα κοινά του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, οι ραγδαίες εξελίξεις των ημερών που ζούμε δεν θα τους εκπλήξουν… Γιάννης Αλαφούζος, Τσάβι Ρόκα, αλλά για ακόμα μια φορά και ο κόσμος της ομάδας, με την στάση τους και τη συμπεριφορά τους το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να φέρουν αγωνιστική και όχι μόνο κρίση στο τμήμα ποδοσφαίρου αλλά και στο μπάσκετ του συλλόγου!

Γράφει ο Σωτήρης Νικητάκης

Ας αρχίσουμε με τα τελευταία, μόνο ως τραγελαφικά μπορούσα να τα χαρακτηρίσω, που συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό… Μια το λιγότερο αστεία κίνηση του μεγαλομετόχου της ομάδας Γιάννη Αλαφούζου να στείλει επιστολή-απόλυσης στον Γιώργο Δώνη μετά το τέλος της διαδικασίας των play-offs, έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η εσωτερική διαφωνία του προπονητή της ομάδας με τον νέο τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα, δείχνει να βγάζει νικητή τον Ισπανό με την ανοχή του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, μια κίνηση που μπορεί να βάλει μπουρλότο στα θεμέλια όλων αυτών που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Η εμμονή του Ρόκα στην αλλαγή προπονητή, αναγκάζει τον Αλαφούζο να διώξει έναν άνθρωπο που όχι μόνο αγαπάει όσο τίποτα την ομάδα, αλλά έχει παρουσιάσει και ένα αξιοθαύμαστο έργο τα τελευταία δύο χρόνια.

Με τη φυγή του Γιώργου Δώνη θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό, το οποίο, απότι φαίνεται θα καλυφθεί με κάποιον γνωστό και συμπατριώτη του Ισπανού. Η ραγδαία εξέλιξη της ομάδας δεν φαίνεται να εκτιμάται καθόλου, με τα προσωπικά καπρίτσια του Ρόκα να δείχνουν την εμμονή του στις επιλογές που πρόκειται να κάνει. Και σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, ο Καταλανός προσπαθεί να αποψιλώσει και το  ποδοσφαιρικό δυναμικό της ομάδας. Παίκτες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα, όπως οι Γιόχανσον, Ινσούα και Χρήστος Δώνης, δεν υπάρχει θέληση από την διοίκηση να ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους, δινόντας την ευκαιρία έτσι εύκολα στους εγχώριους ανταγωνιστές τους να τους αποκτήσουν. Επιπροσθέτως, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Φεντερίκο Μακέντα, πρόκειται να πωληθεί χωρίς να υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο αντικαταστάτης του, Καρλίτος, θα μπορέσει να προσφέρει. Πράγματα ανήκουστα και πρωτόγνωρα για μια επαγγελματική ομάδα και δη του μεγέθους του Παναθηναϊκού.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά με την στάση του πως δεν νοιάζεται για την ομάδα του και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μικρύνει αυτόν τον σύλλογο…

Φεύγοντας από τα αστεία που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, πάμε σε κάτι πιο αστείο κατά την άποψή μου. Ο κόσμος της ομάδας, που μπορεί να έχει στηρίξει όλο τον σύλλογο σε δύσκολες στιγμές, είναι μπροστά σε ακόμα ένα έγκλημα!

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, που κάποτε έδιωξαν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την οικογένειά του και βύθισαν το ποδόσφαιρο στη μετριότητα και την οδήγησαν στα χέρια ανθρώπων που μόνο κακό θέλουν να κάνουν, έχουν βαλθεί να διώξουν και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο! Ένας άνθρωπος που έχει δώσει τεράστιο μέρος της περιουσίας του στην ομάδα και έχει δημιουργήσει μια δυναστεία χρόνων, βρίσκεται να βάλεται από τους οργανωμένους και να ανεβάζουν μέχρι και υβριστικά πανό εναντίον του.

Αυτοί που τα προκαλούν όλα αυτά φαίνεται να μην έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Εφόσον πραγματοποιηθεί η φυγή του συνεχιστή του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, με όσα καλά και κακά έχει, το αποτέλεσμα θα είναι το μπάσκετ και ο ερασιτέχνης να οδηγηθούν και αυτά στα βράχια ακολουθώντας την πορεία του ποδοσφαίρου και πλέον τίποτα δεν θα θυμίζει το ένδοξο παρελθόν.

Η λύση είναι μία! Στήριξη μόνο σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τον σύλλογο και θέλουν να τον φτάσουν εκεί που του αξίζει. Όλο το κλαμπ χρειάζεται ανθρώπους όπως ο Γιώργος Δώνης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή να το πάμε λίγο παρακάτω, όπως ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, ο Σωτήρης Πανταλέων και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Όλους τους άλλους πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει και μετά από αυτούς όσες προσπάθειες και να κάνουν…