Ο Παναθηναϊκός είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ημέρας, αφού είχαμε καταιγισμό ειδήσεων. Το τριφύλλι έριξε τους τίτλους τέλους με τους Νικ Καλάθη και Νίκο Παππά, ενώ παρουσίασε την ομάδα που θα κληθεί να διατηρήσει το καράβι στην επιφάνεια.

Ίσως ήταν λίγο υπερβολική η τελευταία φράση, όμως φρόνιμο είναι να συνηθίσουν άπαντες πως οι πράσινοι πρώτα θα μάθουν να μπουσουλάνε, στη συνέχεια θα περπατήσουν και στο τέλος θα σπριντάρουν (αυτό είναι το μότο του Αργύρη Πεδουλάκη). Οι Τάκης Τριαντόπουλος, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης σίγουρα είναι έτοιμοι να φάνε σφαλιάρες, να κάνουν λάθη, όμως στο τέλος πιστέψτε μας θα δικαιωθούν. Μέχρι πριν μερικές το σκοτάδι βασίλευε στο πράσινο στρατόπεδο, όμως οι τρεις τους καλούνται να γίνουν το φως, ώστε να προχωρήσει ο σύλλογος ομαλά στην επόμενη μέρα.

Ποια είνα αυτή; Κανείς δεν γνωρίζει απόλυτα κι όπως εύστοχα δήλωσε ο Φράνκι, ας γίνει ο σχεδιασμός πρώτα κι ύστερα, θα κάνουμε κριτική για τα πεπραγμένα του συλλόγου. Το τριφύλλι θα κινηθεί πολύ προσεκτικά στο μεταγραφικό παζάρι και μέχρι να ξεκαθαρισει το τοπίο με τους χρηγούς και τα εισιτήρια, το μπάτζετ θα είναι σφιχτό. Για να πάρετε μία ιδέα, αν η κυβέρνηση δώσει το “OK” για μερική παρουσία φιλάθλων στο ΟΑΚΑ (γύρω στο 20%) η οικονομική ζημιά είναι περί τα τρία εκατ. ευρώ για τον σύλλογο. Καταλαβαίνετε πως το ποσό είναι τεράστιο για τα υπάρχοντα δεδομένα. Τα ίδια ισχύουν σε χειρότερο βαθμό για τις Ζάλγκιρις Κάουνας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ οι απώλειες στον Ολυμπιακό είναι σαφώς μικρότερες.

Ο Γιώργος Βόβορας δεν φοβάται την μεγάλη πρόκληση και να γνωρίζετε ότι έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη, όλων των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Δεν είναι χθεσινός, μετράει οχτώ χρόνια στον σύλλογο κι είναι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που του δόθηκε. Θα χτίσει ένα σύνολο με βάση την αθλητικότητα και την ανιδιοτέλεια, χωρίς την προσωπικότητα ενός Διαμαντίδη ή Καλάθη. Εννοείται αυτό θα έχει επιπτώσεις, όμως κάθε νέο ξεκίνημα χρειάζεται υπομονή, γερό στομάχι και πολλές εργατοώρες.

Στο τελευταίο στάθηκε και ο νέος αρχηγός των πρασίνων Ιωάννης Παπαπέτρου, που τον είδαμε πιο αποφασισμένο από ποτέ. Ο 26χρονος φόργουορντ δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή ν’αποχωρήσει και με μέντορες τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κάνει το λεγόμενο step up την ερχόμενη σεζόν.

ΥΓ. Ο Τόνιε Τζεκίρι αποτελεί τον ιδανικό ψηλό για τον Βόβορα και γι’αυτόν ίσως γίνει μία μικρή υπέρβαση.

ΥΓ2. Με φθηνά υλικά, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό. Το μεγαλείο της απλότητας είναι ένα ταξίδι πολύωρο και κουραστικό…