Το ΟΑΚΑ έζησε όμορφες στιγμές μετά από περίπου δύο χρόνια και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία αναπάντεχη νίκη, με τις ευγενικές χορηγίες των Μάρκο Γκούντουριτς (φάουλ για τρεις βολές στον Μέικον) και Ντέβιν Μπούκερ (αντιαθλητικό σε νεκρό χρόνο στον Νέντοβιτς). Το 91-87 σίγουρα αγοράζει χρόνο και ηρεμία σε προπονητή και παίκτες, ώστε να δουλέψουν πάνω στις δεδηλωμένες αδυναμίες των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο νταμπλούχος Ελλάδος έχει τεράστιο πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα, όμως απόψε το βράδυ αυτή του η αδυναμία, καλύφθηκε από τον οικονομικό Μέικον (4ασ.), τον ηγέτη Παπαπέτρου και τον killer Νέντοβιτς. Εδώ να κάνω μία αναφορά στον Σέρβο βιρτουόζο. Παραμένει ανέτοιμος, ψάχνει τα πατήματα του, όμως δουλεύει και προπονείται σκληρά. Οι 20 πόντοι του έκαναν τη διαφορά μεν, όμως στα μετόπισθεν, πάλεψε, έπεσε στο παρκέ, έκλεψε τη μπάλα, ίδρωσε τη φανέλα να το γράψω λίγο αγοραία.

Φυσικά δεν γίνεται να μην κάνουμε αναφορά στον Οκάρο Ουάιτ, που λίγο έλειψε να κάνει double-double (13π., 9ριμπ.). Ο Αμερικανός ναι είναι μερικώς ατσούμπαλος στην επίθεση, όμως καταθέτει τόση ενέργεια στο παρκέ, που υπερκαλύπτει τυχόν αδυναμίες του στα fundamental του μπάσκετ. Σίγουρα η σκόνη μίας νίκης, προκαλεί οφθαλμαπάτη στα μειονεκτήματα του Παναθηναϊκού, όμως στα δικά μας μάτια, οι πρωταθλητές χρειάζονται πολύ δουλειά. Οι 87 πόντοι παθητικό είναι μεγάλο νούμερο, όπως παραδέχτηκε ο κόουτς Πρίφτης και οι Φλόιντ και Έβανς, οφείλουν να διαβάζουν καλύτερα τις αλλαγές στην άμυνα και να μην χάνουν τους παίκτες τους. Η Φενέρ σκόραρε ανενόχλητη σε πολλές περιπτώσεις στην τρίτη και τέταρτη περίοδο με εκφραστή τον Βέσελι κι αδυνατώ να κατανοήσω τον λόγο, που ο Γιώργος Παπαγιάννης μπήκε τόσο αργά στο δεύτερο ημίχρονο. Το προπονητικό σταφ άργησε χαρακτηριστικά, να βάλει μέσα τον πύργο της, ενώ η διαχείριση των Πέρι και Ουάιτ, σχετικά με φάουλ ήταν κάτω του μετρίου.

Τέλος σίγουρα τα 6/28 τρίποντα για εντός έδρας ματς, είναι κακό ποσοστό. Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η διστακτικότητα των περιφερειακών του ΠΑΟ στην περιφερειακή εκτέλεση (Μέικον, Παπαπέτρου, Σαντ-Ρος), αν και πιστεύω ακράδαντα, πως όσο περνάει ο καιρός θα λύνονται τα χέρια των ρούκι του συλλόγου.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουμε ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από μία μεγάλη νίκη, την πήρε και τώρα σκέφτεται την εκστρατεία σε Βιτόρια και Μαδρίτη, όπου αν πάρει έστω ένα διπλό, θα είναι ικανοποιημένος.

ΥΓ. Στο τελευταίο δίλεπτο, αν δεν τρέξει καθόλου το χρονόμετρο, οποιαδήποτε επαφή είναι αντιαθλητικό φάουλ. Αυτό λέει ο κανονισμός και φρόνιμο είναι να ενημερωθεί ο κύριος Τζόρτζεβιτς.

ΥΓ2. Η απουσία ενός εγκεφαλικού γκαρντ, κάνει μπαμ στους πράσινους, που πρέπει να συντομεύουν και να γεμίσουν τη νευραλγική θέση του άσου.

ΥΓ3. Ο Ντε Κολό ναι μεν είχε πρόβλημα με φάουλ, όμως το ν’αγωνιστεί μόλις 16 λεπτά, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του, είναι ένα θέμα. Κάποιος τον ξέχασε…