Ο Ολυμπιακός πήρε το δεύτερο αιώνιο ντέρμπι της τρέχουσας σεζόν με 68-66 και ουσιαστικά κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι απίθανο να χάσει σε κάποια έδρα εκτός του ΟΑΚΑ, άρα και φέτος θα είναι το θεωρητικό φαβορί για την κατάκτηση της Basket League.

Τι είδαμε στο σημερινό ματς; Οι άμυνες ήταν πρωταγωνίστριες, η περιφερειακή εκτέλεση και των δύο μονομάχων ήταν για κλάματα και το ματς κρίθηκε στις μικρές λεπτομέρειες. Ποια ομάδα είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε αυτές τις καταστάσεις; Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τους Μουσταφά Φαλ και Τόμας Ουόκαπ σε εκπληκτική μέρα, τον Σλούκα να διαβάζει στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι και τον Βεζένκοφ να είναι ο… MVP της Euroleague. Αυτή η τετράδα ήταν υπεύθυνη για το ερυθρόλευκο ροζ φύλο αγώνα, όμως θα σταθώ περισσότερο στο ρομπότ ονόματι Ουόκαπ, που έτρεχε παντού και κλείδωσε τον Μπέικον στο δεύτερο ημίχρονο. Τον έκοψε από την πράσινη επίθεση, ο ΠΑΟ βραχυκύκλωσε και στο τέλος ο Φαλ, έδωσε τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους.

Το τριφύλλι έφερε το ματς στα μέτρα του, η σφραγίδα του Ράντονιτς αρχίζει και μπολιάζει όλο τον οργανισμό, όμως έλειψε το καθαρό μυαλό στην τέταρτη περίοδο. Ο Πονίτκα ήταν εκτός αγώνα (κακές αποφάσεις με τη μπάλα), ο Μπέικον στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε, ενώ φάνηκε η απουσία ενός που θα ξεκλείδωσε την ερυθρόλευκη άμυνα. Το μόνο που δεν κατανόησα ήταν η χρησιμοποίηση του Μποχωρίδη, που δεν πήγε άσχημα, όμως στον αμυντικό τομέα είναι αδύνατος. Η εμπειρία από τέτοια παιχνίδια είναι αναγκαία, όμως ο Έλληνας γκαρντ είναι εκτός ροτέισον εδώ και τρία παιχνίδια (στη Euroleague), σ’ αντίθεση με τ’ αδέρφια Καλαϊτζάκη. Ο Ουίλιαμς διαβάστηκε εξαιρετικά από τον αντίπαλο πάγκο και δεν έγινε παράγοντας του παιχνιδιού, όπως συνέβη στα ματς της Ευρώπης. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως φέτος δεν θα είναι σάκος του μποξ για τον βασικό του αντίπαλο στην Ελλάδα και θα παλέψει επί ίσοις όροις για το πρωτάθλημα.

ΥΓ. Οι ομάδες μας άμεσα οφείλουν να αλλάξουν τσιπάκι και να δώσουν βάση στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Αυτές μετράνε τώρα, όχι ένα αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΥΓ2. Έχουμε ξαναγράψει πως ο Κάνααν θέλει χρόνο κι εμπιστοσύνη. Φρόνιμο είναι για τον κόσμο να μην ζητάει συνέχεια μεταγραφές, δεν κάνει καλό σε καμία ομάδα.