Ο Ολυμπιακός φαίνεται να πέρασε από χίλια κύματα για να λυγίσει την πυραυλοκίνητη Μπασκόνια, όμως στα τελευταία εκατό μέτρα φάνηκε ποιος έχει χιλιόμετρα στη Euroleague και ποιος μαθαίνει να τρέχει πάνω της. Το τελικό 92-97 ίσως να μαρτυράει αμυντικές δυσλειτουργίες στην ερυθρόλευκη μηχανή, όμως στο μπάσκετ κερδίζει αυτός που σκοράρει περισσότερο.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε εκπληκτική μέρα για δεύτερο συνεχόμενο ματς τους Βεζένκοφ και Σλούκα, ενώ εκεί που ξεχωρίζουν οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες, ο Λαρεντζάκης απέδειξε ξανά πως ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Εκεί που η ομάδα του είχε κολλήσει επιθετικά και σκόραρε μόνο με βολές στην τέταρτη περίοδο (χάρη στον πανούργο Σλούκι Λουκ), εκείνος μπούκαρε στη ρακέτα των Βάσκων και με lay up, έκανε συμπαίκτες και προπονητή να αισθανθούν σιγουριά για το διπλό.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα στην αναμέτρηση, ελέω του διπλού στη Μαδρίτη, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ σ’ άμυνα κι επίθεση. Η Μπασκόνια είδε τον Χάουαρντ να τα βρίσκει σκούρα με το ρομπότ Ουόκαπ, όμως στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί επέβαλαν το ρυθμό τους, καθώς οι Σεντεκέρσκις, Χομς και Κότσαρ έκαναν φανταστική δουλειά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όντας ψύχραιμος και σίγουρος για την ομάδα του, δεν αγχώθηκε, δίνοντας εντολή για καλύτερη άμυνα και πιο γρήγορες εκτελέσεις στην επίθεση. Φυσικά η Μπασκόνια βραχυκύκλωσε, δεν μπόρεσε να σκεφτεί μέσα στο παιχνίδι και λειτουργεί κυρίως με το ένστικτο. Αυτό της έδωσε μεν τη δυνατότητα να φτάσει μία ανάσα από την ανατροπή, όμως ο Σλούκας με τις βολές του, της έκοψε κάθε όνειρο για τη νίκη.

Η Φενερμπαχτσέ ναι είναι στην κορυφή μαζί με την ελληνική ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός έχει αποδράσει από τρεις έδρες (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βιτόρια), που σίγουρα ελάχιστες ομάδες θα επαναλάβουν τέτοιο ανδραγάθημα. Α μην το ξεχάσω η αρμάδα του coach B είναι το κορυφαίο σύνολο αυτή την περίοδο στη Euroleague, χωρίς καμία αμφιβολία.

Άφησε τη δουλειά στη μέση!

Ό Παναθηναϊκός ήταν άκρως ανταγωνιστικός για 30 λεπτά μ’ αντίπαλο τη Μονακό, όμως γι’ακόμη μια φορά στο τέλος, δεν είχε ιδέες στο παιχνίδι του. Το ξεκίνημα του ήταν μια μικρογραφία της εμφάνισης στο Βερολίνο, όμως αυτό που αφήνει μία χαραμάδα αισιοδοξίας είναι η αυταπάρνηση των αθλητών του και η ενέργεια που κατέθεσαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Προσωπικά θα δώσω πολλά respect στον Ματέους Πονίτκα (12π., 10 ριμπ.) που τα έβαλε με όλους και με όλα, ενώ καταπληκτικός ήταν και ο Ντέρικ Ουίλιαμς, που του πάει το ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός έπαιξε τραυματίας, τα έδωσε όλα, όμως μοιραία κουράστηκε στο τέλος. Για τους υπόλοιπους αθλητές ο Λι έβγαλε ενέργεια κι εγωισμό, ενώ η παρουσία του Μαντζούκα αμυντικά έδωσε ώθηση στον ΠΑΟ, που πρέπει να του δώσει περισσότερες μπάλες.

Συνολικά το τριφύλλι είναι ένα σύνολο μπερδεμένο, που δεν ξέρει σε κάθε αναμέτρηση τι πρέπει να πράξει, Η έλευση του Μπέικον σίγουρα θα βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι, όμως αυτό που οφείλει να ψάξει ο ΠΑΟ είναι ισορροπία στο ρόστερ του. Αν θέλετε τη γνώμη μου είναι προτιμότερο που δεν ήρθε τεσσάρι, ώστε ο Μαντζούκας να πάρει παιχνίδια, να κάνει λάθη και να εξελιχθεί…

ΥΓ Ο Μιχάλης Λούντζης πρέπει να ξεπεράσει τους φόβους του και να γίνει πιο επιθετικός. Η παθητικότητα του τον κρατάει στάσιμο.

ΥΓ2 Μην αγχώνεστε για τον Κάνααν. Θα προσαρμοστεί και θα γίνει φονικός από την περιφέρεια. Είναι καλός αμυντικός κι αυτό ο Μπαρτζώκας το μετράει πολύ.

ΥΓ3. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν θετικός απόψε και περιμένω να ξεψαρώσει. Διαθέτει αξιόπιστο σουτ και ψάχνει να βρει αυτοπεποίθηση, η οποία θα έρθει. Να είστε σίγουροι.