O Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια και να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όντας το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση μια θέσης, που δίνει αβαντάζ έδρας στον επόμενο γύρο της Euroleague.

Οι περισσότεροι έχουν αναφερθεί σε μία ακόμη μπασκετική ραψωδία του Βασίλη Σπανούλη (25 πόντους και 9 ασιστ, τι άλλο να κάνει ο αθεόφοβος), όμως εμείς θα σταθούμε στην περίπτωση του Έρικ Γκριν. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αρκετά θετικός στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ήταν φανερό πως ήταν επηρεασμένος αρνητικά στο ΣΕΦ. Θα θέλαμε πολύ να είμασταν στο μυαλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος βλέποντας την ανυπαρξία των ξένων του, σίγουρα θα λησμόνησε τον πρώην παίκτη του. Ναι ο Γκριν είχε λανθασμένη συμπεριφορά, στα δύσκολα ίσως να κρυβόταν, όμως είναι παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι αποχώρησε από τον σύλλογο, αφού το ένα εκατομμύριο κρίθηκε υπερβολικό ποσό για την παραμονή του. Αυτό το ποσό πήγε στον Μπράιαν Ρόμπερτς και τ’αποτελέσματα αυτής της επιλογής είναι απογοητευτικά. Ο πρώην ΝΒΑερ έχει χάσει φανερά την αυτοπεποίθησή του, ενώ και ο Τόμπσον είναι στην “κοσμάρα” του. Με συγχωρείτε για το αγοραίο της έκφρασης, αλλά το έχω μεγάλη απορία, πως γίνεται ένας αθλητής να είναι εκτός κλίματος ομάδας. Είναι σαν να μην τον νοιάζει αν χάνει ή αν κερδίζει ο Ολυμπιακός.

Τέλος πάντως αν μην αναφερθώ περαιτέρω σ’αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες φαίνονται να είναι ήδη “καμμένες” για τους “ερυθρόλευκους”. Ο Γκριν όμως είναι διαφορετικός τύπος και φαίνεται να έχει κατανοήσει πλήρως, πως ενδεχόμενη επιστροφή του στον Ολυμπιακό θα του κάνει καλό. Βέβαια και για τους Πειραιώυες θα ήταν ευχής έργον η εκ νέου ένταξη του 27χρονου σκόρερ στους φιναλίστ της περσινής Euroleague.

Δεν έχουμε κάποια πληροφορία, όμως αναλογιστείτε πόσο πιο ισχυρός θα ήταν ο Ολυμπιακός με τον Γκριν στη σύνθεσή του. Πέρσι ήταν χρονιά προσαρμογής, φέτος θεωρούμε πως θα ήταν πολύ πιο παραγωγικός και συνειδητοποιημένος για το ρόλο του.

ΥΓ. Ο Μπόμπι Μπράουν δεν είναι κακή προσθήκη, όμως στα 33 του χρόνια είναι άγνωστο αν μπορεί να προσαρμοστεί σ’ένα δευτερεύοντα ρόλο…

ΥΓ2. Αν ο Κιμ Τιλί είναι σε ικανοποιητική κατάσταση, τότε ο Γιώργος Πρίντεζης θα παίρνει τις απαραίτητες ανάσες, που τόσο πολύ χρειάζεται.

ΥΓ3. Η άμυνα του Κάιλ Ουίλτζερ είναι επιεικώς απαράδεκτη κι αν δεν βελτιωθεί, ίσως να μείνει κι εκτός δωδεκάδας με την έλευση του Μπράουν στα επόμενα ματς της Euroleague.