Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν… κατάθεση ψυχής απέναντι στη Μπαρτσελόνα των 700.000.000 ευρώ και πήραν τη «λευκή» ισοπαλία από τους «μπλαουγκράνα». Σε μια αναμέτρηση που αν ήταν λίγο πιο τυχεροί και… τολμηροί, θα μπορούσαν να πάρουν και το… τέλειο από αυτή την αναμέτρηση. Δηλαδή τη νίκη. Κάτι που τόνισε χαρακτηριστικά και ο Τάκης Λεμονής.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα για τους Πειραιώτες, μετά από αυτή την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αυτός ο βαθμός, το πιθανότερο είναι στο τέλος να μη σημαίνει και… τίποτα για τους «ερυθρόλευκους» στο τέλος. Μιας και μιλάμε για τον παρθενικό τους πόντο στον όμιλο, μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Ωστόσο πέρα από το βαθμολογικό κομμάτι, τα «κέρδη» είναι πολλά περισσότερα για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που… γλύκανε τον κόσμο της μετά από την «κακή» ήττα στη Λεωφόρο. Το όνομα του Ολυμπιακού, ακούστηκε για ακόμα μια φορά στην Ευρώπη, σε ένα ματς που οι πρωταθλητές Ελλάδας, ήταν τόσο… ωραίοι, όσο και το κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί της ομάδας. Ομάδα με πλάνο, σκληροτράχηλη άμυνα και παίκτες… καμικάζι που πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα. Ακριβώς το… αντίθετο, από αυτό που είδαμε δηλαδή πριν από λίγες μέρες στο «αιώνιο» ντέρμπι (κάτι βέβαια στο οποίο διαφώνησε κάθετα ο Τάκης Λεμονής, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας πως με τους «πράσινους» ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός, έχοντας απλά πρόβλημα στην τελική πάσα και προσπάθεια).

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως είχαν πολλά «οφέλη» και από ποδοσφαιριστές που μέχρι και χθες δεν είχαν προσφέρει ουσιαστικά, φέτος, στην ομάδα. Πρώτος και καλύτερος ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά… παντού! Η κακή του «παρουσία» στον αγώνα με τον Πανιώνιο, όταν και με την είσοδο του στο τέλος, το 1-3 έγινε… 3-3, είναι φανερό πως πείσμωσε τον Παναγιώτη, ο οποίος εδώ και περίπου 15 μέρες κάνει έξτρα προπονήσεις στο Ρέντη, προκειμένου να επανέλθει στα… στάνταρ του. Επιπροσθέτως, για ακόμα μια φορά, ο Αλμπέρτο Μποτία, έκανε σπουδαία εμφάνιση απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Το… τρομερό της υπόθεσης είναι πως ο Ισπανός στόπερ έχει φέτος δύο 90λεπτες συμμετοχές και αμφότερες είναι απέναντι στους Καταλανούς. Και στα δύο ματς, ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν πραγματικός «βράχος» μπροστά από την εστία του Προτό. Αναφορικά με τον τελευταίο; Για ακόμα μια φορά απέδειξε πως ο τερματοφύλακας είναι σαν το… παλιό καλό κρασί. Όσο μεγαλώνεις, τόσο βελτιώνεσαι. Όλοι οι παραπάνω (όπως και τα υπόλοιπα παιδιά του Ολυμπιακού) έγραψαν το όνομα τους με «χρυσά» γράμματα, στην ιστορία του συλλόγου, κρατώντας το μηδέν πίσω, απέναντι σε μια ομάδα… μηχανή του γκολ! Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η ομάδα του Λεμονή, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης (στο 2-0, στο Σούπερ Καπ, στα μέσα Αυγούστου) είναι οι μοναδικές που δεν είδαν την εστία τους να παραβιάζεται φέτος από τον Μέσι και την… παρέα του.

Εν κατακλείδι, το πιο σημαντικό πάντως για τον Ολυμπιακό είναι πως «κέρδισε» ηρεμία και σε συνδυασμό με μια νίκη επί του Πλατανιά την Κυριακή, θα μπορέσει να δουλέψει στις αδυναμίες του στη διακοπή που ακολουθεί. Μέσα σε όλα, έχει τη δυνατότητα να ρίξει μια ακόμα… ζαριά για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Με «διπλό» στη Λισαβόνα, η ομάδα του Πειραιά, θα μπορεί να ελπίζει στην τρίτη θέση, από τη στιγμή που η Σπόρτινγκ την τελευταία αγωνιστική θα παίζει στο «Καμπ Νου», του… φίλου μας, Ερνέστο Βαλβέρδε. Μέχρι τις 22 Νοεμβρίου βέβαια, έχουμε… δρόμο ακόμα.

*«Mes que un club» είναι η γνωστή φράση που συνοδεύει τη Μπαρτσελόνα, στα καταλανικά. Δηλαδή: «κάτι παραπάνω από ένα κλάμπ». Για τον Ολυμπιακό, έγινε το… λογοπαίγνιο με το «mes que un resultat», δηλαδή «κάτι παραπάνω από ένα αποτέλεσμα»…