Η εκνευριστικά στοχοπροσηλωμένη Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε με χειρουργική ακρίβεια τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στο χαμηλό ποστ, επικρατώντας πολύ άνετα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η ομάδα του Πειραιά νόμιζε πως θα κέρδιζε με την επίθεση, όμως ο άδειος πυρήνας (ρακέτα), τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα και το 7-6 είναι γεγονός.

Η απουσία του Κώστα Παπανικολάου μέτρησε διπλά απόψε το βράδυ, ενώ οι πόνοι στη μέση του Πρίντεζη, άφησαν το Ολυμπιακό χωρίς σημείο αναφοράς στο χαμηλό ποστ. Στην άμυνα εκεί έγινε το έλα να δεις. Ο Νίκολα Κάλινιτς είχε εγκατασταθεί κάτω από το καλάθι, ενώ οι Ντούμπλιεβιτς και Ουίλιαμς, σκόραραν με lay up σαν σε προπόνηση. Ο Ολυμπιακός για κάποιον άγνωστο λόγο δεν επιδόθηκε στο να κάνει φάουλ και οι νυχτερίδες, χτύπαγαν είτε με τα πολυβόλα τους στην περιφέρεια, είτε με τις πτήσεις του Ουίλιαμς.

Η άμυνα ήταν σε κακό βράδυ κι αυτό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ήταν τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας των γηπεδούχων. Μηδέν αλληλοκαλύψεις, οι Τζένκινς και Μακίσικ δεν βοήθησαν καθόλου σήμερα, ενώ δεν κατανόησα για πολλοστή φορά το ροτέισον του coach “B”. Ο Σπανούλης ήταν θετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, όμως είδε όλο το δεύτερο ημίχρονο από τον πάγκο. Τα ίδια ισχύουν και για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που μπορεί να υστερεί σε ταχύτητα, όμως θα μπορούσε να σταθεί ως μέγεθος απέναντι στον Κάλινιτς.

Για την πληγή των ψηλών, τα έχουμε ξαναγράψει. Ο Χασάν Μάρτιν δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να περιορίσει τον πολύ ποιοτικό Ντούμπλιεβιτς, ενώ ο Έλις ήταν για πολλοστή φορά ωσεί παρών στην αναμέτρηση. Ο Αμερικανός είναι αλλού γι’αλλού, δεν βοηθάει και η ομάδα του είναι ήδη αποδυναμωμένη στη συγκεκριμένη θέση. Το προπονητικό σταφ δεν δύναται να χρησιμοποιεί συνέχεια χαμηλά σχήματα στη Euroleague, αφού το φετινό πρωτάθλημα έχει επιστρέψει η μόδα των δεινόσαυρων.

Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος ν’αλλάξει τσιπάκι, γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αστειεύεται και θα επιδιώξει να ζευγαρώσει τα διπλά επί ελληνικού εδάφους. Ο Βάλτερ Ταβάρες θα είναι ο πολιορκητικός κριός του Πάμπλο Λάσο και θα χρειαστούν πολλά κορμιά για να του κρύψουν το καλάθι…

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός ψάχνει να βρει την ιδανική χημεία και να μυήσει τους παίκτες στον σκληρή Euroleague. Δύσκολη διαδικασία.

ΥΓ2. Αυτός ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Ξέρει άριστα τα βασικά του μπάσκετ και παίζει κυρίως με το μυαλό του. Από τους πιο underrated παίκτες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.