Πέρασε άλλο ένα αιώνιο ντέρμπι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπου δεν γίναμε σοφότεροι. Ο τίτλος του σημερινού κειμένου, ίσως να σας μπερδεύει, αλλά θα σας τα ξεδιαλύνω όλα.

Ο Ολυμπιακός είχε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη το διπλό στο ΟΑΚΑ, ώστε ν’αγοράσει χρόνο και ηρεμία. Φανταστείτε να είχε ηττηθεί από τον νέο Παναθηναϊκό και να περίμενε την ερχόμενη βδομάδα στο ΣΕΦ το Μιλάνο και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του παλιόφιλου Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Πειραιώτες είδαν τον Γιώργο Πρίντεζη να βγαίνει μπροστά (όποιος είδε τη στήλη μας στο στοίχημα θα πληρώθηκε) και να εκτελεί με χειρουργική ακρίβεια τους Μπέντιλ, Μήτογλου και Ουάιτ. Ομοίως και ο Βεζένκοφ έκανε καλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Μάρτιν και Έλις με 18 συνολικά ριμπάουντ, ανανέωσαν επιθέσεις για την ομάδα τους, που αποδείχτηκαν χρυσάφι. Σίγουρα η εμφάνιση του Ολυμπιακού, δεν ενθουσίασε κανέναν, όμως αυτό που μετράει είναι η νίκη. Η οξυδέρκεια του Σπανούλη και η άμυνα του Μακίσικ, έγειραν την πλάστιγγα προς λιμάνι μεριά. Κακά τα ψέματα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως είναι πιο έτοιμοι, ήξεραν πως να διαχειριστούν έναν αντίπαλο ποιοτικό, όμως εντελώς άπειρο σε τέτοια πίεση.

Για τον Παναθηναϊκό δεν νμίζω να χάθηκε, κάτι εκτός από μία νίκη, που θα έδινε φτερά σε προπονητή και παίκτες. Σίγουρα η εικόνα των πρασίνων στο πρώτο 15λεπτο ήταν άθλια και το μείον εννέα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν βάλσαμο για τους γηπεδούχους. Ο Βόβορας έψαξε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι, αφού η απουσία πόιντ γκαρντ, κάνει μπαμ στον πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Κίφερ Σάικς ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ο Σαντ-Ρος προσπαθεί να συνέλθει από τους συνεχόμενους τραυματισμούς, ενώ ο Ζακ Όγκαστ παραμένει άγουρος και νομίζω πως δεν κάνει για το επίπεδο της Euroleague. Σκληρό αυτό που γράφω, όμως αυτή είναι η άποψή μου και δύσκολα θ’αλλάξει.

Εντυπωσιάστηκα από την επίδραση στην αναμέτρηση του Μάρκους Φόστερ, που σιγά σιγά κατανοεί σε ποιο επίπεδο αγωνίζεται. Ο Αμερικανός να είστε βέβαιοι πως γουστάρει τον Παναθηναϊκό και τολμάω να καταθέσω πως έχει τη στόφα μεγάλου παίκτη ο πρώην αθλητής της Χάποελ Χολόν. Όσον αφορά τον Νέντοβιτς, δυστυχώς για την ομάδα του ήταν βαρίδι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, όμως ο πρώην ΝΒΑερ θα βελτιωθεί να είστε σίγουροι.

Ο Ολυμπιακός λογικά τη δεδομενη εποχή είναι πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό, που μοιάζει μπερδεμένος αγωνιστικά. Αμφότεροι οι ελληνικοί σύλλογοι είναι αναγκασμένοι να ξεχάσουν από τώρα το σημερινό αποτέλεσμα και να δουν τις επόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, που είναι κρίσιμες στη Euroleague της νέας εποχής. ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ μιλάμε για μαραθώνιο και με τον κορωνοϊό κάθε αγωνιστική, θα μετατρέπεται σε περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας…

ΥΓ. Νομίζω πως ο Λεωνίδας Κασελάκαης άξιζε να παίξει παραπάνω. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στα εφτά λεπτά, που αγωνίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΥΓ2. Ο Άαρον Χάρισον ήταν καλύτερος από την πρεμιέρα με τη Ζάλγκιρις και ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαμογελάει. Ο Αμερικανός στα κρίσιμα έδειξε πως το λέει η καρδιά του και σίγουρα θα τον χρειαστεί ο Ολυμπιακός.