Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτο που άξιζε και στη Βαρκελώνη. Ναι παρουσιάστηκε βελτιωμένος, ναι έπαιξε άμυνα, έκανε κλεψίματα, όμως τα ριμπάουντ και η επίθεση είνα η αχίλλειος πτέρνα του.

Πόσα παιχνίδια νομίζετε πως μπορεί μια ομάδα να κερδίσει εκτός έδρας, σκοράροντας 68 πόντους; Ελάχιστα, ίσως και κανένα. Ο πρωταθλητής Ελλάδος αυτό επιχείρησε να κάνει στην έδρα των μπλαουγκράνα, όμως στο τέλος έμεινε από λύσεις. Τα αίτια της ήττας είναι ολοφάνερα και δυστυχώς δεν λένε ψέματα. Ο Κέβιν Σεραφέν πλήγωσε πολύ περισσότερο τον Παναθηναϊκό από τον Τόμας Ερτέλ. Βλέπετε τα έξι συνεχόμενα επιθετικά του ριμπάουντ στην τρίτη περίοδο αποτελείωσαν την ελληνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς κοιτάζει κατάματα τον καθρέφτη του παρκέ και αυτός δεν θα του πει ψέματα ποτέ. Η στελέχωση της front line ήταν λάθος και ο Στεφάν Λάσμε πρέπει να φύγει…χθες. Ο Γκαμπονέζος σέντερ στα 36 του χρόνια δεν μπορεί ν’ανταγωνιστεί τους ψηλούς της Euroleague και δεινοπαθεί. Από κοντά είναι και ο Τζέιμς Γκιστ, αν και ο Αμερικανός είναι περισσότερο τεσσάρι παρά πεντάρι, όπως τον έχουμε βαφτίσει τα τελευταία χρόνια.

Δεν έχει νόημα να τα ξαναπούμε αυτά. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού στην Ευρώπη και να σας πω και κάτι, καλό θα του κάνει να μείνει εκτός playoffs, όσο σκληρό κι αν φαίνεται. Στη ζωή και τον αθλητισμό μία κακή στιγμή, μία κακή χρονιά, είναι ικανή να σε ξυπνήσει, να σε βάλει να σκεφτείς και ν’αλλάξεις πολλά πράγματα. Το τριφύλλι απέτυχε φέτος να δημιουργήσει ένα σύνολο, που θα είναι ανταγωνιστικό στην πολύ σκληρή κι απαιτητική Euroleague κι αυτό οφείλουν να το καταλάβουν άπαντες.

Ότι έγινε έγινε τώρα και όλοι στρέφουν το μυαλό τους στο Κάουνας, όπου θα παιχτεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό η πρόκριση στις οχτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Οι πράσινοι θα έχουν μαζί τους και τον Σον Κιλπάτρικ, ο οποίος όμως δεν έχει παίξει σ’επίσημο παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό. Ο Πιτίνο τον περιμένει μ’ανοιχτές αγκάλες, αφού βλέπει τη γραμμή της περιφέρειάς του να είναι γυμνή.

Ότι και να γίνει ο ΠΑΟ θα τα δώσει όλα για να σώσει τη χρονιά και να δείξει, πως παραμένει ένας “γίγαντας” του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΥΓ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δείχνει ψήγματα του ταλέντου του, εδώ και 15 μέρες. Το ταβάνι του είναι πολύ ψηλότερο απ’όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

ΥΓ2. Ο “Skywalker” Λεκαβίτσιους αποδεικνύει πως ο Τσάβι Πασκουάλ, τον χρησιμοποιούσε με λάθος τρόπο εδώ κι ενάμισι χρόνο.

ΥΓ3. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει ακόμα πολλά να μάθει για να γίνει βασικός σέντερ στον ΠΑΟ. Οφείλει να γίνει πιο σκληρός με τον εαυτό του και να μην τρώει τόσο εύκολα καλάθια από τους αντίπαλους ψηλούς. 

YΓ4. Δεν με απασχολεί πόσα σουτ θα χάσει κάθε παίκτης. Δεν νοείται όμως να είναι τόσο αδιάφορος και soft στ’αμυντικά του καθήκοντα σαν τον Ντεσόν Τόμας. Δεν υπάρχει παιχνίδι, που να τον έχει περάσει ο προσωπικός του αντίπαλος δύο και τρεις φορές…