Βικτόρια Πλζεν λοιπόν. Αυτή θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον προκριματικό  γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ  και σίγουρα το μονοπάτι δεν θα είναι εύκολο.

Οι Τσέχοι είναι ομάδα που την τελευταία δεκαετία έχουν  βγεί πολύ δυνατά στο προσκήνιο έχοντας ένα εξαιρετικό προπονητή ,τον Πάβελ Βρμπα ,αρκετούς έμπειρους παίκτες ειδικά στην άμυνα, και απο τη μεσαία γραμμή και μπροστά  όχι τους μεγάλους σταρ, αλλά “Εργαλεία” υπολογίσιμα και επικίνδυνα.

Τώρα,βέβαια, σωστά θα πει κανείς. Μήπως ρε Αβραμίδη ήθελες Αιντχόφεν; Πρακτικά θα έλεγα όχι ,αλλά αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι η λογική της υποτίμησης.Είμαι σίγουρος πως και οι παίκτες και ο Μαρτίνς θα δουν και θα δουλέψουν με την πρέπουσα σοβαρότητα γιατί και τα δύο ματς θα είναι πόλεμος. 

Αλλωστε, αργά αλλά σταθερά, το Τσέχικο ποδόσφαιρο ανεβαίνει. Τρανό παράδειγμα η εξαιρετική πορεία της Σλάβια Πράγας στο Γιουρόπα, αλλά και της Βικτόρια Πλζεν  στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τερμάτισε τρίτη σε όμιλο με Ρεάλ -Ρόμα και ΤΣΣΚΑ για να αποκλειστεί απο τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Αρα το φωνάζω και το λέω ότι όποιος πιστεύει ότι η Βικτόρια Πλζέν είναι ένας εύκολος αντίπαλος πλανάται πλάνην οικτρά.

Από την άλλη, βέβαια, ζώντας μεγάλες ευρωπαικές βραδιές του Ολυμπιακού ,με πιο πρόσφατη τη Μίλαν, δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Μαρτίνς να  ονειρεύεται  για κάτι πολύ δυνατό και φέτος στην Ευρώπη. Και μην ξεχνάμε ότι οι “Ερυθρόλευκοι” τα τελευταία χρόνια όπου οι άλλες ομάδες τα κάνουν θάλασσα, κουβαλάει το όνομα της Ελλάδας σχεδόν μόνος και κρατάει τη σημαία ψηλά. Για να μπορέσει, όμως, να είναι και τα επόμενα χρόνια στους ισχυρούς αλλά και να προχωράει ακόμα ψηλότερα μένοντας στα τοp clubs της Ευρώπης θα πρέπει να παίξει είτε στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ,είτε στο Γιουρόπα και να φέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς η σεζόν 2011-2012 θα σβηστεί..  

ΥΓ:Οσον αφορά στις μεταγραφές, τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Εχουμε δει μπαμ να γίνονται φούσκες και παίκτες που δεν τους ήξερε κανεις να γράφουν ιστορία. Οσοι πάντως αρχίζουν και σχολιάζουν αρνητικά τις κινήσεις του Ολυμπιακού ελπίζω να μην αρχίσουν μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες που θα ζήλευαν οι Κομανέτσι και ο Ιωάννης Μελισσανίδης.