Άργησα να γράψω blog, γιατί με προβλημάτιζε κάτι. Απλά σκεφτόμουν ένας παίκτης τι διαφορά μπορεί να κάνει σ’έναν οργανισμό, τόσο μεγάλος όσο ο Ολυμπιακός. Ο Κώστας Παπανικολάου κυρίες και κύριοι, αρχίζει και θυμίζει λίγο τον παίκτη που θαύμασε όλη η Ευρώπη τη διετί 2012-2014 κι αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.

Δεν πρόκειται να πω πολλά για το χθεσινό παιχνίδι. Ναι οι Πειραιώτες έχουν βελτιωθεί σαν ομάδα, βρίσκουν ρόλους επιτέλους και δείχνουν πως δεν είναι χαμένοι από χέρι. Ο Κεστούτις Κεμζούρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διαχείριση του ρόστερ, όμως με τέτοιον “Παπ” ο Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάζει την οχτάδα. Ο Έλληνας φόργουορντ που δικαίως έχει ακούσει πολλά εδώ και δέκα μέρες, κάνει αυτά για τα οποία είναι πολύτιμος. Παίζει άμυνα, σκοράρει με συνέπεια πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και ξυπνάει με την ενέργεια του συμπαίκτες και φιλάθλους.

Ο Μπράντον Πολ είναι sniper από το τρίποντο, όμως τριάρι δεν είναι ο άνθρωπος και δεν θέλουμε να γίνει κιόλας. Ο Παπανικολάου θα επωμιστεί αυτό το βάρος και καλά θα κάνει να συνεχίσει σ’αυτούς τους ρυθμούς, χωρίς ν’αφήσει το πόδι από το γκάζι. Έχει αδυνατίσει, έχει ξαναβρεί την αθλητικότητα του (αλήθεια πόσο καιρό είχαμε άπαντες να τον δούμε να καρφώνει;) και κυρίως πιστεύει στον εαυτό του. Στα 29 του πρέπει να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού. Θα το γράφω συνέχεια μέχρι να κουραστώ. Όταν ο “Παπ” είναι καλός, ο Ολυμπιακός δεν ανεβαίνει ένα αλλά δύο επίπεδα κι ας μην φαίνεται στη στατιστική.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να κάνουν το 2/2 στη δεύτερη διαβολοβδομάδα, όμως δεν πειράζει. Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις και η ελληνική ομάδα προχωράει κι εξελίσσεται παράλληλα. Η επόμενη δυάδα αγώνων με Αρμάνι Μιλάνο και Παναθηναϊκό, ίσως και ν’αποτυπώσει την ποιότητα της φετινής ερυθρόλευκης βερσιόν.

ΥΓ. Ο Αντώνης Κόνιαρης ξεψαρώνει σιγά σιγά στη Euroleague κι αυτό είναι ότι καλύτερο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ.

ΥΓ2. Κάτι άσχετο. Καλό θα είναι κανείς να μην αγγίζει την εθνική ομάδα. Θ’αφήσω ασχολίαστο το γεγονός πως μερικοί οπαδοί και μη συμβουλεύουν τους Αγγελόπουλους να βάλουν βέτο σε πιθανή κλήση των Ελλήνων διεθνών του συλλόγου για το προολυμπιακό τουρνουά…