Τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ, αναπτέρωση ελπίδων για 8άδα και εικόνα που, πλέον, σε πείθει!

Η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να είναι δημιουργία του Πασκουάλ, ωστόσο, έγινε ΟΜΑΔΑ στα χέρια του… “παππού” Ρικ Πιτίνο. Και συγχωρέστε με για τον όρο, “παππού”, αλλά θυμηθείτε τα όσα ειπώθηκαν όταν ήρθε στην Ελλάδα ο 66χρονος, που στην Αμερική ήταν… “μπλεγμένος” με δωροδοκίες σε παίκτες και σενάρια εκβιασμών. Αυτός ο προπονητής μεταμόρφωσε τους πράσινους και τους ώθησε στο να γίνουν καλύτεροι και ικανοί για μια τεράστια, μετά από 9 χρόνια, νίκη επί της “αρκούδας” στην Ρωσία.

Στο καθαρά αγωνιστικό, λοιπόν, γιατί αυτό αξίζει να αναλυθεί, είναι πως έδωσε στο Τριφύλλι ταυτότητα. Έκρυψε την αδυναμία του σουτ, έβαλε τους παίκτες να πιέσουν αμυντικά και τους μετέδωσε πως ο αιφνιδιασμός είναι η ενδεδειγμένη λύση στο σκοράρισμα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός της μιας εκτός έδρας νίκης, έφτασε, πλέον, να μετρά τέσσερις και να έχει πάρει την κατάσταση στα… χέρια, όσο αναφορά την πρόκριση στα play-offs. Συν τοις άλλοις, ο Αμερικάνος coach ανέβασε ψυχολογικά μια χαμένη ομάδα, που χρειαζόταν ένα “σοκ”.

Βέβαια, γνωρίζαμε πως η νοοτροπία του Πιτίνο ήταν πίεση σε όλο το γήπεδο, άμυνες ζώνης, γρήγορες επιθέσεις και πολλά σουτ, ακόμα και σε ανοιχτό γήπεδο. Τι βλέπουμε από αυτά; ΤΙΠΟΤΑ, καθώς προσαρμόστηκε στο ρόστερ που έχει, δείχνοντας πως είναι μεγάλος “χαμελαίοντας”. Με την τακτική που ακολουθεί δηλαδή, παίρνει το απόλυτο από κάθε παίκτη του και φτάνει την ομάδα του σε νίκες.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στον Νικ Καλάθη, που ευστόχησε σε ένα τεράστιο σουτ… αλλά ξέρετε κάτι, και να το έχανε δεν θα άλλαζε κάτι. Αυτό που μετρά στο μπάσκετ είναι η διάρκεια και ο Παναθηναϊκός του Πιτίνο την έχει, πλέον.

Από εδώ και στο εξής, αν οι πράσινοι κάνουν το 4/4 στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν μπορούν βαθμολογικά να μείνουν εκτός. Ακόμα και με 3/4, αν τους ευνοήσουν τα αποτελέσματα μπορεί να βρεθούν στο Top-8.

Υ.Γ. 1: Οι βασικοί πυλώνες στον Παναθηναϊκό είναι οι Καλάθης, Τόμας, Παπαπέτρου και Παπαγιάννης. Σήμερα λειτούργησαν εξαιρετικά.

Υ.Γ. 2: Τυχερό το τρίποντο του Καλάθη με ταμπλό, αλλά πρέπει να “πιέσεις” και την τύχη, για να σε ευνοήσει.

Υ.Γ. 3: Όλη η χρονιά, πλέον, θα κριθεί στο εντός έδρας παιχνίδι με την Βασκόνια, που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη άνω των 9 πόντων, για να υπερκαλύψει την ήττα στο πρώτο παιχνίδι στην Βιτόρια.