Η αλήθεια είναι ότι επιθυμούσα γι’αρκετό καιρό να γράψω ένα κείμενο για τους Μιλγουόκι Μπακς του Ορλάντο. Όχι δεν περίμενα να κάνουν νίκη, ώστε να τους αποθεώσω, μερικώς τ’αντίθετο θα τόνιζα.

Ο Μάικ Μπολντενχόλζερ ειλικρινά μ’έχει απογοητεύσει σε περίσσιο βαθμό. Ο Αμερικανός προπονητής βασίζεται σ’ένα κορμό 8-9 παικτών και δεν τους αλλάζει με τίποτα. Οι Μαϊάμι Χιτ παίζουν ενα μπάσκετ, όμορφο στο μάτι κι αρκετά αποτελεσματικό. Πικ εν ρολ, σπλιτ άουτ πάσες και όμορφες συνεργασίες, μεταξύ κοντών και ψηλών. Το Μιλγουόκι αντίθετα είτε θα παίζει isolation ο Giannis, είτε ο Κρις Μίντλετον θα ζητάει σκριν για να το μπουμπουνήσει από τα 7.25. Χθες για παράδειγμα ήταν καυτός κι εν τη απουσία του MVP, βρήκε χώρο κι αυτοπεποίθηση να εκτελέσει τους Χιτ.

Αυτό το σχέδιο είναι παρωδικό κι είναι ξεκάθαρο πως αν δεν αγωνιστεί ο Αντετοκούνμπο την Τρίτη το βράδυ, δύσκολα θα τη γλυτώσουν τα “ελάφια”. Ο Μπολντενχόλζερ στις τελευταίες επιθέσεις στην κανονική διάρκεια του χθεσινού ματς και στην παράταση, δεν έδειξε κανένα απολύτως σύστημα, παρά μόνο παιχνίδι απομόνωσης για τον Μίντλετον. Αντίθετα ο Έρικ Σποέλστρα εκμεταλλεύτηκε τον Χίροου με διπλά και τριπλά σκριν, έχοντας και την επιλογή του πικ εν ρολ με μαέστρους τους Μπάτλερ και Ντράγκιτς. Θα μου πείτε τ’αποτέλεσμα μετράει και συμφωνώ μαζί σας, όμως αν το δει κανείς ψυχρά και κυνικά οι Χιτ, δύσκολα θα μείνουν εκτός τελικών Ανατολής.

Οι ηρωισμοί έχουν τύχη σ’ένα παιχνίδι, όμως σε σειρά αγώνων, το πιο διαβασμένο σύνολο και το πιο έξυπνο στο τέλος επικρατεί κι επιβιώνει. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα παίξει ο Giannis αύριο το βράδυ, όμως αν το Μιλγουόκι συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, τότε θα πάει σπίτι του με μαθηματική ακρίβεια.

Τέλος η περιφερειακή άμυνα των “ελαφιών” είναι απούσα, ενώ ας ανοίξει και λίγο το ροτέισον ο κόουτς του Μιλγουόκι.Δεν νοείται να παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι 7-8 παίκτες.

ΥΓ. Ο Αντεμπάγιο είναι μόλις 23 ετών και μοιάζει, πως έχει το μέλλον να γίνει ένας superstar. Εξαιρετικός αμυντικός και ριμπάουντερ, ενώ διαθέτει κι αξιόπιστο σουτάκι από τέσσερα μέτρα. Αυτός κάνει τη διαφορά για τους Χιτ…

ΥΓ2. Ο Γκόραν Ντράγκιτς είναι από τους πιο underrated παίκτες στο ΝΒΑ. Κλασικά οι Αμερικανοί δεν τον είχαν σε υπόληψη, όμως ο 34χρονος Σλοβένος δείχνει τα διαπιστευτήριά του εδώ και μερικές μέρες…