Η λαβωμένη στους αιθέρες Ελλάδα, τα κατάφερε απέναντι στην πολυτάλαντη Κροατία, δείχνοντας χαρακτήρα στο τέλος του παιχνιδιού. Πολλοί θα σταθούν στην απώλεια της διψήφιας διαφοράς, όμως κρατείστε αυτό. Ο κόουτς Ιτούδης δεν είχε τους δύο πύργους του (Παπαγιάννη και Κ. Αντετοκούνμπο), ενώ προσπάθησε να βάλει ορθώς μέσα στο πνεύμα της αναμέτρησης, τον Σλούκα, που επέστρεψε από τραυματισμό.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο ex factor για την γαλανόλευκη, αφού ξεκούρασε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα έβαλε με το θηρίο Ζούμπατς και σε πολλές μονομαχίες βγήκε νικητής. Σήμερα ήταν προσηλωμένος, ψύχραιμος και έπαιξε σαν παίκτης Euroleague. Πολύ ορθά αυτό σημείωσε και ο Δημήτρης Ιτούδης σε δηλώσεις του, ενώ το γεγονός πως προτίμησε να μην ρισκάρει τυχόν υποτροπή των ψηλών του, του αξίζουν πολλά credits.

Επιθετικά η Ελλάδα θα τον βρει το δρόμο της, αφού χωρίς να έχει τρελά ποσοστά (45% σε δίποντα και 30% στα τρίποντα), σημείωσε 89 πόντους, χωρίς να έχει πολλούς πρωταγωνιστές εκτελεστικά. Το δίδυμο των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Γ. Αντετοκούνμπο, θα μας τραβάει σε κάθε αναμέτρηση κι όταν με το καλό ξεμπουκώσουν κι υπόλοιποι, όλα θα είναι καλύτερα. Στα μετόπισθεν θέλουμε δουλειά, οι Κροάτες σημείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο 55 πόντους κι αυτό είναι κάτι απαγορευτικό, όσο θα προχωράει το τουρνουά. Φυσικά η ομάδα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς διαθέτει ουκ ολίγα πιστόλια στη φαρέτρα της και σίγουρα στη μέρα της, είναι ικανή να κάνει ζημιές.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ νιώθει πολύ καλά, έχει ψυχολογία και θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της Ελλάδας στη διοργάνωση, Αν προσθέσει στο παιχνίδι του και λίγο λογική, τότε το ΝΒΑ τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, ενώ στα διεθνή τουρνουά, θα είναι ένας σταρ. Είναι περιττό να γράψουμε κάτι άλλο, αφού σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες η Ελλάδα θ’ αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ιταλία και με νίκη, θα κλειδώσει την πρωτιά του τρίτου γκρουπ, εκτός αν πέσει θύμα έκπληξης στις υπόλοιπες αναμετρήσεις με Μ. Βρετανία, Ουκρανία και Εσθανία.

ΥΓ. Ωραίοι οι Μπογκντάνοβιτς και Χεζόνια, αλλά ο Κρούνοσλαβ Σίμον είναι το μυαλό της Κροατίας.

ΥΓ2. Ο Ίβιτσα Ζούμπατς είναι σέντερ επιπέδου ΝΒΑ; Δεν νομίζω.

ΥΓ3. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Ψυχάρα!