Γράφει ο Νίκος Παγκάκης…

Καλή Χρονιά αδέλφια. Ημέρες εορτών και το ρεπορτάζ βγαίνει με το σταγονόμετρο είναι η αλήθεια. Η έλευση Αρμενάκα, με γαρνιτούρα από Σιαμπάνη (τον βλέπω να ντύνεται στα πράσινα), ολίγον τραυματισμό Άλτμαν – ελαφρύς ευτυχώς – και μια δόση από τη συνέντευξη τοποθέτηση Νταμπίζα, διαμόρφωσαν την ειδησεογραφία του «τριφυλλιού».

Αν κάτι προέκυψε ως είδηση σημαντική, είναι το τριετές πλάνο που υπάρχει – διευκρινίστηκε το χαμηλό μπάτζετ – ώστε ο Παναθηναϊκός να βγει από τα μνημόνια και να βρει αυτό που Νταμπίζας και Δώνη ονομάζουν κανονικότητα. Ηρεμία, πληρωμές (έχει ρολάρει το θέμα) και αγωνιστική ανάταση, δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθηθεί… Την ώρα, πάντως, που διοικητικά γίνονται επαφές – εκτός Παϊροζ που δείχνει καμένος – για ευρύτερες Συμμαχίες. Πράγμα που πάλι θα πάρει χρόνο και δεν υπάρχει και κάτι συγκεκριμένο, οπότε…

Φαίνεται δύσκολο βέβαια να ανταγωνιστείς μεγάλα μπάτζετ, αν και ο τεχνικός δ/ντής των πράσινων δήλωσε πεπεισμένος για το αντίθετο. Ωστόσο, άμεσα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία είναι δεδομένη και ο δρόμος ανοιχτός αλλά όχι εύκολη η διαδρομή… Μονόδρομος πάντως…

Πέραν των παραπάνω, υπάρχει μπροστά η αγωνιστική δράση. Μετά από καιρό φαίνεται ότι ο Δώνης θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους για έναν «καυτό» δεύτερο γύρο που θα οδηγήσει στο στόχο της πρώτης πεντάδας. Ευλογία, εάν ο Παναθηναϊκός σβήσει εφέτος την ποινή, σε κάθε περίπτωση.

Η Λαμία ακόμη είναι στο μυαλό των παικτών – μετά τον περσινό αποκλεισμό στο Κύπελλο – και αναζητείται ρεβάνς. Το διπλό… ποδαρικό στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα, αποτελεί πρόκληση, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Εδώ που έφτασε η ιστορία, ανταγωνιστές θα υπάρξουν πολλοί, μόνο που ο Παναθηναϊκός έχει μπολιαστεί με αυτοπεποίθηση. Σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό του υλικού με Άλτμαν – Μουνιέ και το ανέβασμα κάποιον μονάδων ατομικά, που ακόμη δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, η κούρσα του πρωταθλήματος μπορεί να κλείσει πολύ θετικά για το «τριφύλλι».

Είναι τόσο προγραμματισμένα όλα που πλέον λείπουν οι εκπλήξεις στο ρεπορτάζ ενόψει 2019. Ίσως και να είναι καλύτερα, θα δείξει. Ας ευχηθούμε να έχουμε μια εύκολη χρονιά.

Υγ: Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και επαγγελματική ισορροπία.
Υγ 1: Ελέω των εορτών πέρασε στα ψιλά αλλά ισχύει ότι τελικά ο Κάτσε δεν έχει ρήτρα, οπότε επιστρέφει στον ΠΑΟΚ.