Ο Παναθηναϊκός έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι με την Αρμάνι Μιλάνο και πανηγύρισε το τέταρτο συνεχόμενο ροζ φύλο αγώνα στη Euroleague. Βέβαια στο τριφύλλι πρέπει ν’ ανάψουν ένα κερί στον Τιμοτέ Λουαού Καμπαρό, αφού έχασε ένα πανεύκολο σουτ στο 70-72, οι Λι και Παπαγιάννης συνεργάστηκαν άψογαν για alley oop, ενώ η άμυνα του Π. Καλαϊτζάκη, ανάγκασε τον γκαρντ-φόργουορντ των Ιταλών σε επιθετικό φάουλ. Η παράταση ήταν γεγονός κι εκεί οι γηπεδούχοι με τη δύναμη του κόσμου τους (πρώτη φορά φάνηκε να έχει πραγματικό παλμό το ΟΑΚΑ), δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν το παιχνίδι.

Για τον Ντουέιν Μπέικον, τι να γράψεις. Ο τύπος είναι σκόρερ παλαιάς κοπής, στην κυριολεξία δεν κόβεται και το πιο σημαντικό; Όταν η μπάλα καίει είναι χαλαρός και συνάμα έτοιμος να σκοτώσει οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του. Πολλά εύσημα πρέπει να δοθούν και στον Πάρις Λι, που έτρεξε παντού, έγινε βδέλλα σε κάθε κοντό ή μη, ενώ όταν η μπάλα έκαιγε, ήταν εκεί, είτε να δώσει μία ασίστ, είτε να κερδίσει βολές. Ο κοντορεβυθούλης γκαρντ είναι από ατσάλι, δεν λέει όχι στις προκλήσεις και μαντέψτε; Οι ευθύνες του αρέσουν και τις αποζητάει.

Ο Παναθηναϊκός για 25-28 λεπτά δεν βλεπόταν επιθετικά, οι παίκτες κουτούλαγαν μεταξύ τους κι άπαντες κοιτούσαν τον Μπέικον. Αυτό ευτυχώς άλλαξε, ο Ράντονιτς πάλεψε το παιχνίδι και έχω την εντύπωση, πως το γεγονός πως ο Παπαγιάννης κάθισε τόση ώρα στον πάγκο, ήταν ευλογία για το τριφύλλι, Ο Έλληνας σέντερ ήταν άψογος στ’αμυντικά του καθήκοντα, ο Ντέιβις δεν τον προβλημάτισε στο τέλος και μαζί με τον Ουίλιαμς (μέτριος), καθάρισαν τα ριμπάουντ. Σίγουρα αυτή η νίκη, είναι πολύ σημαντική με τον τρόπο, που ήρθε, αφού μία πιθανή ήττα, θα έριχνε κατά μεγάλο ποσοστό την ψυχολογία των γηπεδούχων.

Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα για τον Παναθηναϊκό, που μαθαίνει να κερδίζει και με απουσίες, ενώ ανατρέπει ξανά την εις βάρος του κατάσταση. Πλέον το πρόγραμμα δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό στη Euroleague για το τριφύλλι, αφού η εκδρομή στην Ισπανία (Βαλένθια και Μπαρτσελόνα εκτός) και η δοκιμασία με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, θα αποτυπώσει τη δυναμική τη φετινής πράσινης βερσιόν.

ΥΓ2. Αθόρυβο εργαλείο ο Ματέους Πονίτκα, που πέτυχε οχτώ πόντους, πήρε εννέα ριμπάουντ, ενώ στα μετόπισθεν έβαλε το κορμί του στη φωτιά.

ΥΓ. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μεγαλώνει και μοιάζει δεδομένο πως τον επόμενο καιρό, θα επωμιστεί με περισσότερες ευθύνες σε άμυνα κι επίθεση.