Ο Ολυμπιακός δεν έμελλε να κατακτήσει το 10ο Κύπελλο της ιστορίας του, αφού ηττήθηκε στα Δύο Αοράκια από την ΑΕΚ με 88-83. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούν να επικαλεστούν το άλλοθι της διαιτησίας, αφού η κάκιστη αμυντική τους συμπεριφορά ήταν η αιτία για το σημερινό “ναυάγιο”. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θεωρείται μετρ στην αναχαίτιση των αντιπάλων της ομάδας του, όμως απόψε πήρε βαθμό κάτω του μετρίου. Η ΑΕΚ ένιωθε πολύ άνετα στο παρκέ, σκόραρε με όποιον τρόπο, είτε μακριά, είτε κοντά στο καλάθι και οι Πειραιώτες απλά τους κοιτούσαν. Όποιος παίκτης των τυπικά φιλοξενούμενων εφορμούσε προς το καλάθι, έβαζε προβλήματα στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, όταν αναφερόμαστε σε μία από τις κορυφαίες άμυνες της Ευρώπης. Το είπε ξεκάθαρα ο Σάκοτα. “Κερδίσαμε σήμερα, καθώς βάλαμε 88 πόντους στον αντίπαλό μας”.

Μην ακούσω λέξη, πως δεν έγινε και κάτι, χάθηκε το Κυπελλάκι. Ναι η χρονιά δεν κρίνεται από την κατάκτηση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στην Ελλάδα, όμως ο σύλλογος, ήθελε επιτέλους να πάρει την πρώτη κούπα για την τρέχουσα σεζόν. Οι λόγοι ήταν αγωνιστικοί, ψυχολογικοί και πιστέψτε μας πως η παρέα του Σπανούλη είναι στενοχωρημένη όσο δεν πάει, γι’ αυτό που συνέβη σήμερα.

Επιστρέφοντας στ’αγωνιστικά αίτια, φάνηκε πως η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν είναι η αχίλλειος πτέρνα του φέτος, αφού ο Χάρις έκανε πάρτυ, πετυχαίνοντας καλάθια με όποιο τρόπο γούσταρε. Προικισμένος σκόρερ ο Αμερικανος, όμως δεν παύει να είναι ανεξέλεγκτος και να παίζει συνέχεια παιχνίδι απομόνωσης. Η ΑΕΚ δεν έκανε κάτι τρομερό στην επίθεση, όμως και ο Ολυμπιακός από τη μεριά δεν δοκίμασε να την μπερδέψει, ή να της ανακόψει το ρυθμό.

Έχουμε τονίσει και γράψει πολλές φορές πως οι ερυθρόλευκοι, όταν είναι στιβαροί αμυντικά, τότε μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη. Είδατε εσείς σήμερα κάποιο σκληρό φάουλ από τη μεριά των τυπικά γηπεδούχων; Προσωπικά όχι, ενώ τ’αντίθετο έπραξε η ΑΕΚ. “Ξύλο” στον Πρίντεζη, αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Μλουτίνοφ είναι στοιχεία, που αποδεικνύουν πως η μία ομάδα έπαιζε στα “κόκκινα” και η άλλη ήταν μπλαζέ. Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και την κούπα και ο Ολυμπιακός μπαίνει εκ νέου σε φάση ενδοσκόπησης.

Είναι πλέον αυτονόητο πως αν οι φιναλίστ της Euroleague μείνoυν χωρίς τίτλο και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, τότε θα υπάρξουν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι.

ΥΓ. Το να μην βρίσκεσαι σε καλή βραδιά το δέχομαι. Το να είσαι προκλητικά αδιάφορος και συνεχώς εκτός τόπου και χρόνου, όπως είναι οι Ρόμπερτς και Τόμπσον είναι ανεπίτρεπτο.

ΥΓ2. Σ’ένα ακόμη ματς τίτλου, που ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, λύγισε από την πίεση και το άγχος.

ΥΓ3. Αλήθεια υπάρχουν ακόμα φίλαθλοι που κράζουν τον αειθαλή Σπανούλη; Όποιος παρακολούθησε τον τελικό σε πολλές στιγμές ο “Kill Bill” ήταν όλος ο Ολυμπιακός…