Την επόμενη Παρασκευή (27/7) τελειώνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αρχίσει να καταστρώνει ήδη τα πλάνα του για το πρώτο επίσημο παιχνίδι των Πειραιωτών στις 9 Αυγούστου.
Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στην μάχη των προκριματικών του Europa League και γι’ αυτό από το αυριανό (21/7) φιλικό με τη Γκενκ κι έπειτα θα γίνεται πιο εμφανές το ποιους υπολογίζει ο Πορτογάλος τεχνικός για την ενδεκάδα με την οποία θα πορευτεί στη συνέχεια της χρονιάς. Βέβαια, αυτό έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και κάποια… έκπληξη. Πάντως, αρκετοί παίκτες φαίνεται πως έχουν σίγουρες τις θέσεις τους, με τις μεταγραφές να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το πως θα συμπληρωθούν τα όποια κενά.
Ξεκινώντας από το τέρμα ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι αδιαμφισβήτητα η βασική επιλογή, ενώ στα δεξιά και στα αριστερά Ομάρ Ελαμπντελαουί και Κώστας Τσιμίκας έχουν αντίστοιχα το προβάδισμα. Στο κέντρο της άμυνας ο Πάπε Σισέ θα είναι σίγουρα βασικός, ενώ ο παρτενέρ του δεν αποκλείεται να είναι ο Γιάγκος Βούκοβιτς, που δείχνει να έχει κερδίσει με την προσπάθεια και την διάθεσή του τον Μαρτίνς. Βέβαια, θα πρέπει να φανεί αν τελικά θα γίνει κι άλλη μεταγραφή στόπερ και αν ο Ρόντερικ Μιράντα θα δείξει στον προπονητή του ότι πρέπει να είναι εκείνος βασικός.
Στο κέντρο είναι ξεκάθαρο ότι τη μία θέση θα την πάρει ο Μαντί Καμαρά με την μεταγραφή που θα γίνει (Αράο, Μπαρέιρο ή οποιοσδήποτε άλλος) να παίρνει τη θέση δίπλα του. Ωστόσο, όσο αυτή αργεί ο Μπουχαλάκης θα έχει το προβάδισμα για το πλάι του Καμαρά, αφού η παραμονή του Ρομαό δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Μπροστά οι θέσεις είναι κλεισμένες και δύσκολα θα γίνει κάποια έκπληξη, αφού ο Μαρτίνς θέλει να «δέσει» μαζί τους Χριστοδουλόπουλο, Φορτούνη, Ποντένσε και Γκερέρο. Ίσως για κάποιους να αποτελεί έκπληξη η επιλογή του Ισπανού για την κορυφή, όμως η παρουσία του και η συμπεριφορά του εντός κι εκτός γηπέδου έχει κερδίσει τον Πορτογάλο τεχνικό και εκείνος ξεκινάει τη σεζόν ως βασικός. Μένει να φανεί αν και ο Ποντένσε θα είναι έτοιμος στις 9 Αυγούστου ή αν θα προτιμηθεί κάποιος άλλος για τη θέση του ενός εξτρέμ στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.
Αρχής γενομένης από το αυριανό (21/7) φιλικό με τη Γκενκ ο Πέδρο Μαρτίνς θα αρχίσει να ολοκληρώνει τα σχέδιά του για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, αναμένοντας και τους παίκτες που έχει ζητήσει από την διοίκηση των Πειραιωτών, οι οποίοι δεν αποκλείεται σιγά-σιγά να καταφτάσουν στην Ελλάδα…
ΥΓ1. Τρεις τουλάχιστον θα τεθούν εκτός πλάνων με την επιστροφή της ομάδας και δεν αποκλείεται όσο προχωρούν οι μέρες να «κοπούν» κι άλλοι…
ΥΓ2. Θα έρθουν σύντομα προτάσεις για αρκετούς παίκτες. Αν ικανοποιηθεί ο Ολυμπιακός, δεν αποκλείεται οι επόμενες μεταγραφές να προκαλέσουν… θόρυβο.
ΥΓ3. Δεν περνάνε τα «μαγειρέματα». Όσο πιο νωρίς το καταλάβετε τόσο το καλύτερο για εσάς…