Από τον Νίκο Παγκάκη…

Να λοιπόν που φτάσαμε στο φινάλε. Παραμονή της άχαρης αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό και μια εβδομάδα πριν παραδοθεί η – έτοιμη – λίστα Δώνη (σας την αποκάλυψε σχετικά το sportsroom) έχει χυθεί άπειρο μελάνι με άκρατη ονοματολογία. Και φανταστείτε ακόμη δεν έχει αρχίσει η μεταγραφική περίοδος. Συμβαίνει όμως και στις καλύτερες οικογένειες. Νεκρή εβδομάδα ελέω Πάσχα και η ανακύκλωση ονομάτων είχε την τιμητική της.

Ο Δώνης, πάντως, έχει έτοιμη τη λίστα του και ο Νταμπίζας θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το αυξημένο μπάτζετ και κατόπιν θα τα βάλουν κάτω. Βέβαια έχουν ήδη συζητήσει αρκετά ώστε να πάει έτοιμος ο Ντάμπι στον μεγαλομέτοχο με προτάσεις ώστε να πάρει απαντήσεις. «Φύγε εσύ έλα εσύ» είναι το παιχνίδι. Με το αζημίωτο βέβαια. Γιατί το έλα, σημαίνει διάθεση μπάτζετ για να έρθουν παίκτες. Και το φύγε σημαίνει παίρνεις τα χρήματα σου – που ανεβαίνουν με την εφορία – και εξοικονομείς μπάτζετ παράλληλα για όλους όσοι έρθουν.

Από το επικείμενο αντίο του Μουνιέ, που ναι μεν επιχειρεί επικοινωνιακά τρικ με δηλώσεις παραμονής – προκειμένου να αποκομίσει όσα περισσότερα πριν κλείσει την πόρτα – όμως η απόφαση είναι ειλημμένη. Η από τα δεκάδες ονόματα που έρχονται χωρίς καμία ποδοσφαιρική λογική…

Ο Μάζουρεκ για παράδειγμα. Τον τσεκάρουν… Όμως η αλήθεια είναι πως στον Παναθηναϊκό, θεωρούν πως είναι ένας παίκτης – με κάποια καλά στοιχεία – που χάνεται όμως στο ματς… Τώρα το πως παίζει ο Μάζουρεκ στα μετεγγραφικά άλλη ιστορία και αυτή.

Αυτός πάντως που πηγαινο-έρχεται σαν τρενάκι του Λούνα Παρκ είναι ο Κουλιμπαλί. Μια φεύγει, μια κλείνει. Διερωτάται κανείς, μένει μέχρι να φύγει ή φεύγει μέχρι να μείνει ο αμυντικός από το Μάλι. Ο λόγος για ένα παίκτη που εκτιμούν στον Παναθηναϊκό αλλά – ελέω μνημονίου – κοστολογούν κοντά στις 200-220 χιλιάδες Ευρώ. Με τον ίδιο να στοχεύει, σε μια κρίσιμη καμπή της καριέρας του ηλικιακά, σε περίπου 300 χιλιάδες Ευρώ. Ακούγεται κι αυτό λογικό.

Ο Κουλιμπαλί , λοιπόν, δεν έχει πάρει καμία απόφαση να παραμείνει και ούτε πραγματοποιεί αλλαγή τροχιάς, σε σχέση με αρχικές σκέψεις του. Ακόμη , όμως, δεν έχει πάρει και απόφαση να φύγει οριστικά. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν τροχιά. Από τη μια αν βρει πρόταση στο εξωτερικό και υπό το πρίσμα του οικονομικού θα αλλάξει έδρα. Εάν δεν βρεθεί κάτι εξαιρετικό , ίσως πει το «ναι» στην παραμονή. Πάντως σίγουρα το ζύγι σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στην παραμονή. Όλα είναι ακόμη ανοιχτά.

Η ζωή θα συνεχιστεί έτσι κι αλλιώς. Αν φύγει ο «Κούλι» στο «τριφύλλι» θα αναζητήσουν στόπερ και ένα δεξί μπακ. Αν μείνει οι «πράσινοι» διατηρούν μια αξιόπιστη λύση και κερδίζουν χρόνο και χρήμα στο ψάξιμο. Ο Νταμπίζας ξέρει πως η προσφορά δεν θα ανέβει και όπως λέει στο περιβάλλον του, σχεδιάζει τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Κουλιμπαλί. Όμως από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να δείχνει το θέμα και μέχρι της 15 Μαΐου θα ξεκαθαρίσει οριστικά.

Όσο για τα περί τραυματισμών του αποτελούν και αυτά μερικά ωραία κομμάτια mind games. Ναι μεν είναι ευάλωτος ο παίκτης οπότε αυτό δημιουργεί κάποια σχετικά ερωτηματικά αλλά για μην τρελαθούμε κιόλας. Γιατί το να βαπτίζουμε το σπάσιμο του χεριού, προερχόμενο από άγαρμπο μαρκάρισμα συμπαίκτη στην προπόνηση και το ατυχές γλίστρημα στο παγωμένο γήπεδο των Ιωαννίνων ως δείγματα …πορσελάνινων τραυματισμών είναι απλά too much.

Και σίγουρα δεν μπαίνει στο ζύγι συγκριτικά με την απόδοση ενός εκ των πιο αξιόπιστων σε απόδοση παικτών την εφετινή σεζόν. Έστω κι αν τελικά ρίξει τίτλους τέλος στη συνεργασία του.